Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 8 februari 2012

Ännu en dag


En solig och vacker dag har vi framför oss.
Själv anser jag att läget förvärrats under natten och huvudet värkte när jag vaknade så jag trodde ögonen skulle trilla ut skallen på mej. Har redan hunnit slumra till en gång, heja mej! men vaknade också redan halv sex pga att jag höll på att kvamna i snor. Men efter att ha tagit alla mediciner jag bara kunnat hitta och hällt i mej flera baljor med hett kaffe och svartvinbärssaft så ska det väl gå igen ett par timmar.


Som alltid när det är minst möjligt slår min kreativa sida till och nu finns det en massa jag skulle vilja göra. Har surfat runt på lite keramik och drejningssidor och det är nåt jag bara måste få prova på nångång. Tänk att få ha en egen keramikverkstad liksom, på sidan om den egna målarateljen då skulle jag verkligen vara i mitt esse. Temuggen på bilden har vi 2 exemplar av hos oss och de är handdrejade av Pia Öst som har företaget Addo. Av alla muggar som hittat till oss är den här mina absoluta favorit. Formen och känslan av det handgjorda gör sitt.


Jakarte är en super konstförening som ordnar korta kurser i hantverk. Har varit på två kvällskurser i silverlera och nu har jag anmält mej till ännu en smyckeskurs. Har ännu ingen aning om vad material som ska användas men bara det att Gunvor Sarelin Sjöblom håller i trådarna gör det intressant. Esa Tiainen kommer och håller en akvarellkurs en lördag i vår och där är jag också med. Han har blivit en trevlig bekant men lite respekt har jag nog allt för honom. Han har sagt åt mej att jag måste lära mej färgernas namn och det kan jag inte ännu utan svassar omkring med penseln i alla färgkoppar som jag gillar. Vissa namn har dock fastnat men det är alltför få.
En tovningskurs ska också hållas...funderar starkt på den.
Hå hå jag måtte snart vara på benen igen.



Zeb har leido och är sur på mej. Fattar inte varför vi bara sitter inne då jag är hemma hela dagarna. Patrik har lovat gå en vända med honom före han går på skift. Nu hör jag att det vankas kaffe, den tredje baljan hittills i dag.

2 kommentarer:

  1. Hej! Hoppas Du "repar" Dig snart från förkylningen. Hos oss har det numera blivit ett måste att följa med "Tankar i min enkla vardag" Du skriver så trevligt, lättläst och framför allt fängslande. Sköt om Dej och Dina "killar" hälsar Tita o Bosse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej på er!
      Va trevligt att ni läser, alltid roligt att veta vem som kikar in. Tack för senast föresten, hoppas vi snart ses igen. Ha det gott!

      Radera