Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 20 december 2015

Gran (skrället)


Nu har vi jul här i vårt hus...
Åtminstone i hörnet där granen står. Tur att man kan välja var man tar bilder. Men nu när den är inne och klädd kan man börja fundera på själva städandet.
Har ju tjatat om att få in granen i dag och när gubben skulle iväg på hockey tog han in den åt mej till min stora glädje och iver. Lite får man allt frisera och det första jag gjorde var att klippa toppen för att få stjärnan att rymmas. Klädde den medan jag spelade julsånger och Zeb låg på golvet och följde med spektaklet.
Hmm... det verkade fattas en kvist på ett ställe och det såg verkligt lite glest ut. Gick ut för att söka reda på kvistar som sågats bort när den skulle på fot. Sökte sen i garaget efter borrskaft och passlig borr. Attans vad tungt det är att borra i färska färdigt klädda granar. Den vippade hit och dit och kulor skallrade och själv bet jag stadigt ihop och tryckte på för sjutton gubbar. Tanken for att slinter borren nu så blir jag ofrivilligt piercad i handen. Nå med diverse mojänger, bland annat en grov takkrok fick jag till ett tillräckligt djupt hål i stammen. Snickrade fint till min kvist och snurrade fast den. Precis som om jag själv gjort det, så fint blev det. Ibland är det riktigt svettigt att klä granar.
Men nu så står den där så grön och grann och julkänslan tog ett par rejäla steg i rätt riktning.

4 kommentarer:

  1. Här är också julgranen fint fixad på plats,i år är den faktiskt gjord av plast! Hälsningar Carita Merab

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carita! Vi hade i många år plastgran främst för att lillebror var så allergisk. Visst var det enkelt att bara plocka ur lådan men till sist tröttnade jag på att den såg likadan ut varje år. Men väldigt bra med olika alternativ. Ha det gott!

      Radera
  2. He är int na bara bara tå du klär gräne, räcker int me bolda å glitri he ska vara meir greina å ;) Bossi vart ho :) God Jul till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jåne he ska riittit ta ut sveittn på husfoltzi fön o star på plats ;) GOD JUL!

      Radera