Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 23 januari 2011

Herre på täppan



Ja det är jag det, i dagarna tre. Gubben har övergett mej för en resa till Jönköping med chefen och andra mindre chefer. De ska och titta på olika målarlinjer för den vi har på jobbet ska förnyas. Smart i alla fall att ta med gubben som arbetar med det dagligen, de andra har inte så stort hum om hur det går till i praktiken. Det går faktiskt framåt på jobbet på den punkten, vi arbetare blir mer och mer hörda och tillfrågade.
I fredags knackade jag arbetsledaren på axeln och sa att nu när de ska ut och resa och fruarna lämnas hemma vind för våg så hoppas jag det finns en punkt på programlistan där det står: inköp av nåt fint till frun. Snabbt kom det svar att sånt har de inte tid med men så flinade han opp sej och sa att säkert har gubben med nåt hem till mej. Det där kan man ju tolka lite som man vill men jag lever på hoppet.
Annars får gubben skryta med att han varit ända till Jönköping för det är längre söderut än Tallinn. Så beresta är vi i detta hus. Nåja, han får åtminstone flyga fyra gånger på tre dar. Sånt gör mej smått knäsvag.

Har så idag fixat till en mustig soppa som ska hålla mej vid liv så länge gubben är borta. Fick receptet från Malenami och den såg så god ut. En tomatsoppa som innehåller tomater?,paprika,vitlök,gullök,riven ingefära,malet kött, basilika och kryddor som grönsaksbuljong,cayennepeppar och chili. Vilken ljuvlig doft som sped sej i köket och jag kände mej riktigt lyxig när jag använde arabias kokkigryta. Vi fick en sån i bröllopsgåva för över 20 år sen men den fick jag att gå i två bitar. Har nu köpt mej en likadan för jag har saknat den så.



Serverade den åt mej själv ikväll med riven ost och en klick creme fraiche och jag säger då bara det. Den var som bomull runt hjärtat.
Stekte massor av plättar till pojkarna så nu får de ta med sej till internatet. Lilla gossen gjorde en deal med storebror idag att om storebror far och tar in lite ved åt gamla mor så gör han chokladbollar till eftermiddagskaffet. Ingen dum ide alls tyckte jag, allt var ju hemåt för mej. Så jag har ätit chokladbollar idag, hur många säger jag inte men så goda så jag tror bestämt det var värt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar