Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 20 september 2023

Helg mitt i veckan

Jag har helg mitt i veckan så att säga men ska i stället arbeta helg, går finfint det också.

I måndags hade jag kort dag, strax över fem timmar och messade en vän om vi skulle ses på en kaffe i stan. Vi har inte setts på hela sommarn men det är fint med vänner, man bara kramas och så fortsätter pratet där det slutade senast. Åtminstone känns det så.

Det roliga var att jag fick en påminnelse på fb senare på kvällen om vad jag skrivit för 8 år sen :

Första skoldagen till ända och den var så rolig. Väntar så på morgondagen. Hittade genast en "kompis" som jag ska samåka med en del av vägen. Och vilken byggnad sen! Så varm och inbjudande att Ernst skulle bli alldeles till sej i trasorna. Det kommer att bli bra det här.

Det var denna kompis jag satt på kaffe med precis på dagen 8 år sedan vi träffats och inte visste. Vi skrev med varandra senare att hade vi vetat det hade det definitivt blivit tårta också!


Ännu en klient har gått ur tiden, den fjärde under min tid. Sorgligt och lite jobbigt faktiskt. Men jag lär mej kanske hantera bättre med tiden och så får man försöka få till en balansgång i hur mycket man tar till sej klienterna. Tyvärr har ju vissa fri passage rakt in i hjärtekammaren och de etsar sej stadigt fast. Detta är väl en baksida av mitt arbete men så undrar jag om inte jag får en naturligare förhållning till döden ändå. Svårt ämne hur som helst.


Mörkret kryper in allt tidigare nu och jag har plockat fram flera lampor. Så mysigt att tända små bordslampor till kvällen. Över mitt handarbetande behöver jag ordentlig belysning och inget myspys.


Ännu mera krukor är tömda på sitt innehåll och växthuset är tömt. Det är över nu och glädjen är minst lika stor när allt är borta som när man fyller det om våren. Kanske en sista trädgårdsbukett.


Har bakat morotssemlor och kolasnittar i dag. Endast en liten sats av kakorna, jag kan inte ha hem sånt och gå hemma själv. Världens sämsta kombo, det ser jag ju redan på fatet...

Annars har jag stickat, varit ute med hunden i korta omgångar då det varit blåsigt och kallt. Dessutom sett färdigt säsongen av Outlander och undrar hur många år jag nu får vänta på fortsättningen. Annars bara varit dynglat, så otroligt skönt det också.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar