Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 13 september 2023

Inte visste jag då och ledig dag

Inte visste jag då i förra inlägget när jag skrev om älgflugor och älgar att jag senare samma dag skulle ha en älgoxe springandes rakt mot bilen. Men så blev det men jag hann bromsa och älgen väjde i sista sekund ner i diket. Tack och lov att allt gick bra och det bara blev en pulshöjning.

I går tisdag var en ledig dag och jag hade lovat mej själv att bara ta det lilla lugna. Efter att ha gått en länk med Bonzo och det förstås skulle regna på oss bakade jag en äppelkaka av de sista äpplen från vårt egna lilla träd.


Stora delar av dagen satt jag med stickningen, faktiskt så mycket att jag haft lite värk i arm och axel i dag. Det som en gång är skadat kommer alltid att ge sej till känna vid överansträngning.

Ringde sonens svärmor som så sällan blir av fast vi är goda vänner. Men sånt kan man ta tag i en ledig dag. I kväll har jag pratat med lillsonen, de har kommit hem från en resa till Lissabon och man vill ju höra hur det var.


Bonzo var nöjd över uppmärksamheten i går. Fick vara med överallt.


Fatta hur stora blom denna hortensia har! Varför varför håller de inte i vas.


Det glesnar i växthuset. I kväll har jag klippt ner två gurkplantor och gjort en stor burk med inlagd gurka. Mamma fick en påse tomater i går kväll och själv går jag nästan på avstånd när jag ser dem. Ibland blir det bara för mycket.


Hoppas det är långt till nattfrost, rosen är i full gång.


Jätteverbenan var en trevlig bekantskap denna sommar. Rosen i bakgrunden har växt sej lika hög som ladutaket.


Gårdagens eftermiddagskaffe var trevligare än vanlig när det fanns dopp. Det tyckte vi båda...


På kvällen var jag till gravgården för att plocka bort gamla blomster. På mormor och morfars plats finns en litet mosshjärta som jag gjorde till förra allhelgona. Nu har det börjat växa små björkar på det. Gullit på nåt vis. Tror jag ska fixa till ett liknande på farmor och farfars.

I natt när jag låg vaken smorde jag händerna med LdB the original och låg och drog in doften som tog mej tillbaka till farmors spegelbord och lådan där hon hade sina krämer och parfym. Den lådan var magisk för lilla Anette.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar