Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 september 2023

Ledig helg

Kall fredag morgon när jag tidigt styrde mot dagens arbete. Kvällen innan hade jag lyft in blommor jag ville bespara kölden och täckt annat med fiberduk. Ändå var det mycket frosten tog och i lördags packade jag bilen full av krukor med blomster och körde till skogen med eländet. Vi har en grop som vi fyller med skrymmande växtrester. 

Jag var borta nästan klockan runt på fredag och kände mej euforisk när jag parkerade arbetsbilen i grottan. Bytte till egen bil och for för att handla hem lite i matväg. Det tog förstås inte många kvällstimmar innan jag var dödens trött och slocknade. Men ledig helg låg framför så det var förlåtet.



Utvilad tog jag tag i städning och bytte till sprillans nya sängkläder från Vallila. Härligt med nånting nytt till hösten och dessa i bomulls satin var verkligen sköna. En fröjd att rulla in sej i.


Ja så vart det ju blomstren som kördes bort och Bonzo fick sin dagliga länk.


Same but different. Jag lekte med telefon.

Vasaborna kom till eftermiddagen och fick mat, detsamma gällde storebror som hade frun på vift under helgen. Trevligt att höra om deras resa och så fixades det för maskeradfest som de skulle vidare till. Det var ett par härliga timmar när det var liv och skratt i huset.


När alla farit på sitt fick vi själva byta om för vi skulle på skördefest till Essegården. Ibland måste man försöka vara lite social även om soffan drar.



Vi fick så god mat. Helstekt gris, rostad potatis och rotsaker, sallad, joghurt och limesås. Kaffe och bärkvaq. Rolig sketch och lekar, dessutom fin musikunderhållning. Blev en riktig bra kväll men gubben tinnituskänsliga öron klarade inte hur mycket som helst så redan 23 begav vi oss hemåt.


I dag söndag hade vi sovmorgon. Efter morgonkaffet blev det länk med Bonzo för min del och gubben tog cykeln. Hemma igen satt jag med stickningen och såg två avsnitt av Outlander. Så så bra serie och jag får torka tårarna stup i kvarten av alla livsöden som drabbar dem. Har jag om möjligt blivit ännu blödigare med åren?


Eftersom det blåste hårt under eftermiddagen torkade gräset upp och vi bestämde att köra ett varv över gräsmattan, man får passa på helt enkelt när det är uppehåll i regnandet. Mamma kurvade in med ämbar för att plocka aroniabär och vi fick en stund tillsammans. Gubben grillade korv åt oss.

Och nu är jag så nöjd så nöjd med helgen som gått. Känner mej redo för morgondagens utmaningar och har stämt träff med en väninna på stan efter att jag går av mitt skifte i morgon. Mycket bra så.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar