Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 20 september 2024

September så ljuvlig

Jag har redan i kväll suttit och sovit rätt upp och ner i fåtöljen och är fortfarande så trött att ögonen går i kors. Tror faktiskt det har med värmen som fortfarande är kvar trots sen september och man är så urlakad efter en arbetsdag. I går var det fem före jag inte gått till en affär och köpt mej ett torrt bh, detta utryckte jag högt på kontoret och fick skratt tillbaka. Åtminstone vi 50 plussare kan förstå varandra och drar alla våra historier som vi skrattar gott åt.


Trots att jag i dag igen var trött och lagom svettig arbetade jag en timme extra när det behövdes. Vill att alla ska vara nöjda när jag kliver ut genom ytterdörren hos klient. Och en äldre människa med ett dilemma har jag svårt att ignorera. Just för det fick jag idag höra att jag varit som en ängel, sänt från ovan och fick en varm kram till avslut. Kan man just få sluta en fredag bättre än så!

Bonzo så glad när vi trillar in här hemma efter våra arbetsdagar och så chillar vi tillsammans och berättar hur våran dag varit. 

I går hade jag en spännande morgon när jag var och träffa min blivande lärare och handledare på Sursikbacken. Det blir så att jag sätter mej på skolbänken nu för att bli, om det lyckas Närvårdare när jag blir stor. Det blir på läroavtal så jag jobbar även på som tidigare. Det hela är en skräckblandad förtjusningskänsla och jag har ingen aning om vad jag ger mej in på men tar en dag åt gången och ids inte fundera desto mer på saken.

Lite smått trillar av stickorna nu som då och sockor har jag haft på agendan nu en tid. Det tredje paret muminsockor och dessa heter Muumimamman halaus.

Nu får jag rätta så många stavfel så dags att avsluta. 

Ha de gött!








 

lördag 14 september 2024

Mycket i skallen


 Har varit en intensiv vecka trots att jag varit ledig i två dagar. Tror ändå det varit mest intensivt inne i huvudet, svårt att få tankar som far och flyger att landa och lugna ner sej. Därför är det så skönt att ha mitt arbete som gör att jag får fokusera på klienter till fullo när jag är med dem och hitta på nåt roligt på fritiden.

Som i tisdags när jag var ledig. Då kom Hugo med sin mamma hit och vi tillbringade dagen i varandras sällskap. Vilken lycka det är!

Tisdagen igen tog jag min egen mamma i hand och så for vi till Sunds trädgård och Rusta för att se på vackra ting för både öga och själ. Kaffe efteråt hos mamma. Tacksam!

Sen kan det ske drastiska åtgärder när gubben är bortrest en dag. Då klipper man håret kort igen och beställer en extra säng.


Ute i blåsvädret en dag vid en sjö med klient. Den här kvinnan har gjort stora beslut i veckan och har en spännande och utmanande höst att se fram emot.


Här hemma lunkar det på som tidigare, tur ändå att man har sin stabila punkt. Ny tavla har kommit upp men missnöjd med ramen. Varför tog jag inte den jag först höll i frågar jag mej. 


Med jämna mellanrum far vi två ner till ån. Bonzo tycker det är rätt intressant där, finns mycket att lukta på och kanske han är som jag att han finner lugn i att bara blicka ut över det blå.


I går hade jag en lång dag och flaxade på i tre olika kommuner. Lagom trött när jag kom hem men gubben ville ha mej till Kokkola en sväng. Om jag får sova i bilen dit sa jag, och det fick jag.


Han tog mej till ett pizzaställe i Yxpila som var nytt för oss. Riktigt trevligt ställe med bra personal som strödde riven parmesan över våra pizzor sen de var serverade till bordet.


Som om nån uppfinnarjocke varit på plats.

Sen drog vi in mot centrum av Kokkola där handelns och kulturens natt pågick. Men det var alldeles för mycket folk och finsk "humppa" för min del. Fick i alla fall ett par nya byxor och en tröja med mej hem.

Jobbhelg för min del med kvällsskift båda dagarna. Rör mej inte alls i ryggen, tänk så det kan bli när man trivs.

Men före det ska jag ta hand om Hugo på egen begäran. Så att föräldrarna får ställa sej i ordning för dagens bröllopsfest, Hugo ska naturligtvis också med men han har ännu inte så många lockar att locka.



söndag 8 september 2024

Superb helg

Så skönt att komma hem i fredags och veta att man har helgen ledig. Hade bunkrat upp med grönsaker från torget, nya böcker från biblioteket och go kaffe inhandlat.

Plockade sommarens största bukett då det inte är lönt att spara på det mera.

Blev fint på köksbordet

Mycket fjärilar på gång nu. kanske också de gillar att värmen återvände.

Gillar våra terrass kvällar när lugnet lagt sej och man bara inte vill gå in.

Lördag eftermiddag körde vi till Vasa. Gick i några affären och satt sen en stund vid vattnet i väntan på vårt sällskap.

Vi hade bord på HEJM med Erik och Sandra, hennes pappa med fru. De håller annars till i Helsingfors och har sällan vägarna hit uppåt så det var första gången vi träffades. Alltid lite spännande med första träffen men det blev så bra och så trevligt.

Vi åt så gott. Utsökta smaker och oväntad kombo i förrätten. Lamm till huvudrätt som smälte i munnen. När det blev dags för efterrätt var jag så mätt att jag nöjde mej med en kopp kaffe. I tre timmar satt vi där och hade så trevligt.

Besökte ett loppis och hittade träleksaker till Hugo i bra skick.

När kvällen kom hade jag ett ny ljushållare att tända ljus i. Höstfärgerna smyger sej in.


Blandade till varsin GT och tog in dagen. Finns så mycket att vara tacksam för.

I går köpte jag också en trälåda för 5,90 euro.

Började fixa till den i dag under förmiddagen. Hittade överbliven målarfärg i ett skåp.

Limmade en bit tapet på locket med decoupage lim. Skruvade fast ett handtag som legat i gömmorna.

Till sist klädde jag också insidan av locket med tapet.

Nu står den här på byrån i väntan på användning av nåt slag. Kanske sen när Hugo börjar komma med teckningar till farmor och farfar så blir det en bra låda att spara i. Förutom de som vi tapetserar kylskåpsdörren och väggar med. En hyfsad förvandling bara med saker som redan fanns här hemma.

Och Hugo har vi besökt i dag. Efter att han varit på babysim och fått sova. Gullevän, han hade så mycket att berätta om sin dag att när han höll på att somna i min famn hölls tutten inte i munnen. Hoppas du får sova gott och drömma sött i natt vår lilla älskling.































 

torsdag 5 september 2024

Andra sommaren


Vi fick en andra sommar att njuta av. Helt otroligt vilken värme vi har. Jag torkar svetten ur pannan under hela arbetsdagen och hoppas alla ska ha dåligt luktsinne. Fast å andra sidan är det lika för alla.

Måste stanna och begrunda hur tom en stad kan vara under tidig eftermiddag.

Mitt i njutet finns det ändå små saker som påminner att vi faktiskt skriver september nu.

En vacker trollslända som förvirrat sej bland spindelväven i växthuset hjälpte jag ut i friheten häromdagen. Fint att få begrunda på nära håll.



Gjorde upp eld i grytan i gårkväll för korvgrillning. Satt och tittade på allt ogräs som sökt sej in bland stenarna men orkade inte lyfta ett finger.

Bonzo hade tagit gosedjur med sej ut. Ser lite levande ut på bild så jag måste förtydliga att det är nån harliknande tuggsak.

Granngårdskatten Rufus verkade också gilla att värmen kommit tillbaka.

Snart drar eftermiddagsskifte igång.











 

söndag 1 september 2024

September

En blinkning och så var sommaren över. Trots att vi har varmt ännu så kommer vi inte ifrån att september är början på hösten.

Jag var ledig i fredags och startade med att fixa lite på detta skåp. Ett ställe som växlar lite efter årstid och snart passar inte tavlan in men får nu vara i brist på annat.

Mamma kom och överraskade med sin goda senap och ett bröd från Jeriko gård. Hon fick istället med sej lite grönsaker.

Sen var det ju så väldigt fint ute att jag tog handarbetet med mej dit.

En ny fönsterlampa och solrosor från självplocket i byn. Så glad över det.

Det blev en kort pulshöjande cykeltur på kvällen. Vi fick cykla ifrån både regn och åska men när vi kom på terrassen här hemma hann det ifatt oss, men då var det fritt fram.

Under lördag var Hugo här med sina föräldrar och han blir bara roligare den pojken. Så söt när han ligger och greppar mjukisdjur eller tar tag i sina fötter. Glad och go. I dag söndag har han deltagit i sitt livs första babysim och verkade trivas i vattnet.

Nån villa avslutning brydde vi oss inte om. Vi hade det så bra här hemma med blåst och regn utanför.

Det har varit ett riktigt ruskigt väder. Natten till i dag söndag tror jag det regnade oavbrutet och jag funderade på allvar att dra gummistövlar på fötterna när jag begav mej i väg på jobb tidigt i morse. Det stod vatten ut efter vägen till stan och jag sicksackade runt de små insjöarna. Som tur lugnade det ner sej och under förmiddagen kom solen.

Har haft en lång arbetsdag och mycket extra uppgifter som dykt upp under dagen. Kände mej lite stressad ett tag men tänkte att jag inget kan än att beta av ett besök åt gången. Och ingen klagade utan alla var nöjda och belåtna. Fick beröm för min goda morgongröt och på annat håll var det idel beröm för hela Omsorgs personal. Så roligt att höra. 

När jag hade vilat upp mej plockade jag ett stort fång med blommor och trampade iväg till gravgården. Kanske de sista buketterna dit av årets sommarblomster.