Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 14 september 2024

Mycket i skallen


 Har varit en intensiv vecka trots att jag varit ledig i två dagar. Tror ändå det varit mest intensivt inne i huvudet, svårt att få tankar som far och flyger att landa och lugna ner sej. Därför är det så skönt att ha mitt arbete som gör att jag får fokusera på klienter till fullo när jag är med dem och hitta på nåt roligt på fritiden.

Som i tisdags när jag var ledig. Då kom Hugo med sin mamma hit och vi tillbringade dagen i varandras sällskap. Vilken lycka det är!

Tisdagen igen tog jag min egen mamma i hand och så for vi till Sunds trädgård och Rusta för att se på vackra ting för både öga och själ. Kaffe efteråt hos mamma. Tacksam!

Sen kan det ske drastiska åtgärder när gubben är bortrest en dag. Då klipper man håret kort igen och beställer en extra säng.


Ute i blåsvädret en dag vid en sjö med klient. Den här kvinnan har gjort stora beslut i veckan och har en spännande och utmanande höst att se fram emot.


Här hemma lunkar det på som tidigare, tur ändå att man har sin stabila punkt. Ny tavla har kommit upp men missnöjd med ramen. Varför tog jag inte den jag först höll i frågar jag mej. 


Med jämna mellanrum far vi två ner till ån. Bonzo tycker det är rätt intressant där, finns mycket att lukta på och kanske han är som jag att han finner lugn i att bara blicka ut över det blå.


I går hade jag en lång dag och flaxade på i tre olika kommuner. Lagom trött när jag kom hem men gubben ville ha mej till Kokkola en sväng. Om jag får sova i bilen dit sa jag, och det fick jag.


Han tog mej till ett pizzaställe i Yxpila som var nytt för oss. Riktigt trevligt ställe med bra personal som strödde riven parmesan över våra pizzor sen de var serverade till bordet.


Som om nån uppfinnarjocke varit på plats.

Sen drog vi in mot centrum av Kokkola där handelns och kulturens natt pågick. Men det var alldeles för mycket folk och finsk "humppa" för min del. Fick i alla fall ett par nya byxor och en tröja med mej hem.

Jobbhelg för min del med kvällsskift båda dagarna. Rör mej inte alls i ryggen, tänk så det kan bli när man trivs.

Men före det ska jag ta hand om Hugo på egen begäran. Så att föräldrarna får ställa sej i ordning för dagens bröllopsfest, Hugo ska naturligtvis också med men han har ännu inte så många lockar att locka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar