Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 29 augusti 2024

Rosa nyanser

Jobbdagar avlöser varandra men lite hinns även på fritiden. I måndags fick jag besöka två syskonbarns nya hem tillsammans med mamma. Ena bor i ett äldre hus som är riktigt mysigt och den andra i ett nybyggt och stilrent hus. Där har de det så bra med sina käraste.

Äntligen har morotsblomsters första blom slagit ut. Inte mycket för pengarna, mest bara blast och några ynka blom men då gäller det att njuta av dess skönhet desto mer.

Klippte gräsmattan efter ett längre uppehåll i tisdags och jag tänkte skutta mej fördärvad. Långt och tätt gräs som bara boldar under hjulen. Undra om man skulle gjuta betongplatta runt hela huset, ungefär som i Grand Design Sverige. Fy tusan så enkelt. Åtminstone kom jag så långt att jag morgonen därpå bokade massagetid. Kanske ett år sen sist och det finns säkert en och annan kota att bända loss.

I går kväll efter arbetet styrde jag raka vägen mot Jeppis och Spotlight. Egentligen bara för att få träffa Sandra som fanns vid Sfp:s tält. Är hon i knutarna gäller det att passa på då det annars går veckor mellan vi träffas. Hade sonen också varit på plats hade det varit en fullträff. Kul i alla fall.

I dag blev det en klientavbokning så jag fick extra ledig tid och börjar först sen eftermiddag. Så hunden fick motion och jag redde upp i växthuset. Dessutom bokade jag in mej för en Hugo träff innan jobb, så allt verkar falla ut väl även denna dag. 






 

söndag 25 augusti 2024

Förträffliga dagar

I fredags for jag till Skorpan efter arbetet och satte mej i ett avskilt hörn för att bara varva ner och njuta godsaker med kaffe. En kort men intensiv arbetsdag var till ända.

På kvällen tog vi en runda på Juthbackamarknaden och glad var jag att jag kom hem med varenda slant i behåll.

Kvällen var varm och skön och vi satt en lång stund på terrassen i stillheten.

Bonzo gnagde i sej en halv zucchini...


På lördag stod vagnen redo för Hugo. Det var dags att ge föräldrarna några timmar på egen hand.


I dag fyra månader. Har hittat greppet och sina fötter, dessutom fick vi just ett klipp från när han smakar sin första potatis. Såg inte ut att vara nån höjdare precis :)

Här har han pappas gamla leksak från julen 1991, uppskurad och lika intressant än i dag.

Under kvällen tog vi bilen till Purmo för att mätta våra magar och kikade samtidigt in på bygget hos vårt fadderbarn.


Söndag morgon och vi drog oss länge. Sen kom vi på att vi skulle fara till Tisskärs i Vexala, flera år sen sist. Blåsigt men inte så stora vågor som gubben hade önskat.

Bonzo har inte varit med tidigare men vår första, Zeb fick vara med flera gånger. Kolla glansen i pälsen <3






Så himla fint ställe. Hemma igen började regnet ösa ner och det blev mörkt som om kvällen. Fick dra täcket upp till öronen en stund och lyssna på regnet.

Förträfflig helg med lagom av allt. 






















 

onsdag 21 augusti 2024

Betydligt lugnare

Den här veckan är betydligt lugnare och harmonisk i sitt tempo. Jag har ett kort eftermiddags/kvällsskifte och morgonen startades upp i maklig takt. Fint när det milda solljuset silar genom bukett och palettbladen jag fick av klient för en tid sedan.

Gjorde en satts granola som fick stå i ugnen så länge jag läste tidningen. Tillsatte rostade kokosflarn och torkade tranbär när det var klar. Satte det i min finaste plåtburk och nu har vi till filen och yoghurten.

Fina höstdagar nu och tröskorna går för fullt. Bonzo slapp på skogslänk trots att jag hatar älgflugor och rysningar gick efter ryggraden när det var nåt som kröp i nacken. Hittade ändå ingen när vi kom hem. Dessa otroligt stora och stadiga dahlior är sånt som jag toppade av ursprungsknölarna i våras. Satte direkt i jord och nu är de kraftigare än knölarna jag satte. Otroligt! Bra sätt att få flera plantor ur en och samma knöl.

Hansarosen både blommar och har nypon. Det här är en typisk hösten är nära bild.

Har suttit och läst där ute en stund. Läsa bok är nåt jag unnar mej varje dag. Så fattigt det skulle kännas om man inte fick en parallell värld med den man annars lever. Man kan sugas med i en bok så man är alldeles förvirrad när man är klar och får undra vem man är och var man är. Även sörja när en bra bok är slut, att tvingas skiljas från personerna i boken. Just nu läser jag lätta böcker med humor i, klarar inga tunga på sommaren.

I måndags var jag ledig och ägnade stor del av dagen åt Bonzo. Det blev kloklippning och dusch. Sen var det att föna och borsta med jämna mellanrum under dagen så att den täta pälsen skulle torka och det mesta av död päls kom bort.


Han blev ju verkligt fluffig och fin.

Tog på krafterna dessutom.

Och tro nu inte han var helt nöjd. Men så nödvändigt.
















 

söndag 18 augusti 2024

Där satt första veckan

Äntligen söndagkväll och jag har första veckan på jobb till ända. Det blev en rivstart som heter duga men är klienterna nöjda så är jag nöjd. Vi är ett härligt gäng som jobbar och peppar varandra väldigt bra. Nu har det kommit några nya under sommaren och om de inte skulle ha arbetskläder på sej skulle jag inte veta vem de är eller vart de hör :)

I dag sen jag kom hem skrattade jag gott med en kollega. Hon hade ringt mej både i går och i dag i olika ärenden och när vi hade varit hem några timmar ringde hon och sa att hon skulle vilja beställa en pizza. Jag sa att mycket kan jag göra men här bakas ingen pizza. Hon skulle alltså ringa till en pizzeria och beställa men ringde mej i stället. Lovade att inte ringa mej mer denna helg :):)

I går under lunchpausen valde jag att besöka Aspegrens trädgård, jag behövde stillhet och tystnad. Gick omkring där bland allt det vackra och satt en stund i skuggan på en bänk. Bra att kunna nollställa emellanåt.

När jag kom hem i dag gick jag ut bland mina egna blomster. Klippte bort överblommat, vattnade och gödslade. Tog in fräscha blommor i vas.

Vårt pyttelilla äppelträd ger förvånansvärt många äpplen.

Röda och fina. Kanske lite sura ännu men så gott som mogna. Fasta i köttet precis som jag vill ha dem.

Ledig måndag och fast jag tänker att jag bara ska ligga och spotta i taket vet jag att jag kommer feja på med både dammsugare och trasa. Det behövs sannerligen och det blir helt bra det också efter en natts vila.










 

fredag 16 augusti 2024

Jobbar som sjutton

Det är verkligen jobbet i fokus nu. Känns som att jag fick en rivstart efter semestern och känner mej lite trött redan. Det har varit så mycket på gång denna vecka och aningen lite personal på plats så det har pusslats för att få det att gå ihop. Vi behöver mera personal så vink, vink till er som läser.

Men så kul ändå att vara tillbaka och träffa alla goa människor, jag är lyckligt lottad som får vara en del av detta. Jag tog på mej en extra arbetsdag denna vecka så det blir en sex dagars för mej när veckan är slut. På måndag ska jag ligga och glo i taket.

Bonzo gläder sej all tid vi är hemma med honom. Det är nog faktiskt så att vi tänker på honom i första hand om vi funderar på att åka iväg, både korta stunder och längre. Tycker att vi har ett ansvar när vi en gång valt honom. Att svärföräldrarna finns här hos honom då vi jobbar är guld värt.

Dessa Highland kossor slutar aldrig att fascinera honom.


Världens sötaste vovve <3

Investerade lite smågulligt/praktiskt till Hugo första dagen i stan. På tisdag kom han hit med sin mamma när jag var ledig och det blev en mys eftermiddag.

Kom igång med stickningen och har nu klart andra paret muminsockor.

Förde blommor till mina mor och farföräldrars gravplatser i kväll. I dag skulle det varit min farfar Nisses födelsedag <3













 

söndag 11 augusti 2024

Sista ljuva dagarna

Det märks att höstfärgerna smyger sej in i naturen. På ett sätt är jag sorgsen över att sommaren börjar vara över tillika som jag alltid gillat hösten. Hoppas bara att vi får en ordentlig höst i år och inte blir snuvad på konfekten som i fjol.

 Vattnet har blivit kallare men ännu känns det okej att ta ett dopp nu som då.


På torsdag var jag med Hugo och hans mamma på lunch till AX och sen låg vi på filten ute i gräset alla tre och hade det skönt.
På fredag var jag på stan för att fylla på klädförrådet och matförrådet. passade på att äta ute då igen fast det inte är lika roligt ensam. Men Kebab är väl alltid gott.


Eftersom jag nu även läst över denna bok jag köpte i Helsingfors begav jag mej till biblioteket för att låna ett par böcker. När jag kom därifrån och var på väg till bilen kom jag så passligt att jag hann hejda  ett fall i asfalten för en cyklist. Han svängde för brant och fick inte upp balansen så jag tog några snabba steg när jag såg hur det skulle gå och han landade så mjukt i mina armar. Ibland är man på rätt ställe vid rätt tidpunkt.


Det hade ju lovats sånt regnväder hela helgen men mycket av det försvann någonstans. Vi tog en cykelrunda igår och hade så väldigt bråttom för att hinna undan regnet. Sen när vi kom hem kom det en liten skvätt och sen dess har det varit uppehållsväder.


I dag har vi fått ha förmånen att ha hem alla barnen. Så fint att få ha fullt runt köksbordet. När jag vaggade Hugo till söms på verandan log jag för mej själv när jag hörde hur prat och skratt kom inifrån. Så glad att vi funkar så bra tillsammans.


Det här spöket har också fått mycket uppmärksamhet vilket är så viktigt med tanke på att det mesta nu för tiden kretsar kring Hugo vännen.

Där var den semestern och i morgon börjas det åter. Taggad och redo är jag. Nöjd med ledigheten som varit mest lagom av allt, jag är ju så nöjd med att bara vara. Men nu vill jag så gärna tillbaka till rutinerna.



 

torsdag 8 augusti 2024

Två tillfällen att ta med in i höstmörkret

Tisdag kväll var mamma och jag inbjudna till systers paradis. Det grillades korv, badades bastu och sen låg vi och flöt som små uppblåsta puppor i poolen. Solen stekte och det var vindstilla. Senare satt vi och såg när solen sänkte sej mellan tallarna och speglade sej i sjöpotten. Suckade förnöjsamt och hade slut på orden, sov som barn hela natten. Det tar på att ha trevligt, som vanligt måste det till lite utklädnad när det kommer till oss och vi skrattade gott redan på vägen dit. Jag hade investerat i en badring för sånt måste man ha i pool och så lämnade jag den där till några småbarns glädje förhoppningsvis.

Dagen efter hade jag varit klok nog att bjuda in mej till strandhäng i Larsmo hos en vän. Vi satt och blickade ut över vattnet där nere medan vi drack kaffe och åt frukt. Det byttes om till badkläder och vi gick ner till bryggan och satt där en stund och värmde oss i solen före vi hoppade i. Jag fick pröva supbräde för första gången och är så stolt att jag kom upp från sittande till stående paddling utan att ramla i. Det här var riktigt roligt och jag önskar det var mera stillastående vatten hos oss så kunde man ha en bräda här.

Så simmade vi till en närliggande badstrand och satt i vattenbrynet och vilade före vi simmade tillbaka till "vår" brygga. Låg sen i solstolar och torkade upp före jag bytte om och begav mej hemåt. Varm i bröstet efter en härlig dag med en vän som jag ändå ser allt för sällan. Tur att vi hakar i där vi slutade för flera månader sen med en lätthet och självklarhet som känns trygg och bra.

På kvällen läste jag klar denna bok som var så värt att stå i lång kö för på biblioteket. Sorglig och vacker och så mycket igenkänning från mitt eget arbete.

Började denna torsdag med tidig morgonlänkmed Bonzo. Han mår inte bra i värmen nu och är slö och äter dåligt. Han väntar på svalare väder. Frukost på terrassen i skuggan tills huden knottrade sej, då gick jag in och dammsög hela huset. Plockade in färska blommor i vas på köksbordet och plötsligt var allt lite fräschare. I dag blir det äntligen lite Hugo tid tillsammans med hans mamma.








 

tisdag 6 augusti 2024

En semesterpicknick och annat skoj

Augustimorgon ,+ 9,9 grader före solen får fäste. Spindelväv runt fönstren och extremdagg i gräset. Min ledighet går på sista veckan och det är okej. Jag längtar till rutiner, kolleger och klienter, ett sammanhang. Undrar redan om jag nästa sommars semester ska köra 2+2 veckor då jag nu känner mej totalt borta från vad som händer i mitt arbete. Ett arbete som lever och förändras konstant. Men det är väl också bra att vara helt bortkopplad då är man i vila men om man är som jag så man vill ha koll så kan det vara svårt.

I lördags gjorde vi en vandring vid havet. Mest för att Bonzo skulle få vidga sina vyer, andas havsluft och utforska andra marker.

Tror han gillar Fäboda fast han ser lessen ut just här, gullet.

Här lite gladare.

Kaffeväskan var med och blötfoder åt Bonzo.

Fint med både skog och hav.

Vi njöt så länge vi kunde. Strax efter att vi packat ihop väskan öste regnet ner och vi försökte ta skydd under en tall men den var onödigt gles. Som dränkta frassar återvände vi hem, ändå snäppet nöjdare.

På kvällen körde jag en egenodlad bukett till mamma och en kram bara för att.

Söndag blev en bra dag med väder för att kunna sitta ute och äta på terrassen och sen avnjuta kaffe även där. Hugo fick också vara ute och känna på gräset, tänk att han har precis allt att upptäcka ännu.

Måndagen startade med ett gympass sedan hem och duscha. Så packades målarväskan och det bar iväg till en Lepplaxvilla där jag fått äran att göra en toavägg lite trevligare. Blev ett somrigt och lätt motiv.