Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 2 augusti 2024

Augusti

Augusti kom fortare än vi kunnat ana och jag plockar buketter och tar in istället för att allt ska regna sönder.

I söndags då det ännu var juli månad åkte vi med tre bilar till Vasa för att fira lillebrors 30 års dag. Tänk att jag har så gamla ungar nu, ingen under 30 längre. Vad betyder det ens för min egen del? Bäst att inte analysera så djupt. Det blev en lyckad dag i deras lägenhet och vi rymdes in allesammans.

Måndag kavlade vi upp ärmarna och startade projekt lägga om stengången. Gubben plockade upp alla stenar och jag tvättade varenda en med högtryckstvätt. Ny ram lades runt och grunden jämnades.

Tisdag var den klar när vi borstat ner sättsand i alla springor. Nu håller den förhoppningsvis några år igen. Tjälen arbetar så hårt på vår tomt att det är svårt att få något jämnt och bra.

På kvällen cyklade vi till Purmo och svängde in hos syster men tyvärr var ingen hemma. Vi satt en stund på Uffes uteservering i stället.

På hemvägen stannade vi till vid Nådjärv för färgerna var så fina i naturen.

Lite längre fram fick vi även stanna för att fånga regnbågen.

Hade vi inte gjort det hade vi klarat oss undan regnet, nu öste det ner 200 meter före ankomst till ytterdörr.

Det blev så mörkt att vi hamnade att testa mysbelysningen ute. Snart får vi nog koppla i på riktigt.

Har haft förmånen att två dagar i rad fått vara med Hugo vännen. Ena dagen var han hit för att fotografera sej när han nu är över 3 månader gammal. Andra dagen for jag hem till lilla familjen med lekbyxorna på för nu skulle mamsen och papsen på pizzadejt. Vi hade intressanta konversationer när vi låg på babygymmet, vi sjöng och läste Mamma Mu. När Hugo tog en välbehövlig sovstund bort från hans lekgalna farmor läste hon klar boken och drack en kopp kaffe för att åter vara redo för lek. Han är så underbar denna baby, så glad och förnöjd. När han vaknade låg han och såg sej om en stund, så fick han syn på mej och hela ansiktet sprack upp i ett tandlöst flin så tutten föll. Och jag skrattar och torkar glädjetårar samtidigt.

Halva fredagen har jag varit uppe på vinden och städat. Gått igenom lådor och varit radikal med vad som ska sparas och vad som kan åka. Hittar ju så mycket härligt så det tar enormt mycket längre när allt ska läsas och bläddras i. Ett exempel på vad som kunde hittas var en sån teckning av lillebror. Man kan ju verkligen inte neka skärmtid till en sån kärleksfull och genialisk teckning.

Mot kvällen hämtade jag hem en barnmatstol jag köpt för en billig peng. Det gäller att vara redo när det ska huggas in på riktig mat.

Nu börjar det bli "miss i nassen" och det är hög tid att dra sej tillbaka. Nattinatti.























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar