Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 30 juli 2024

Fortsätter till Borgå

Regnet öser ner och både tvätt och diskmaskin snurrar. Gubben till stan efter sandsäckar då vi håller på att förbättra en stengång här. I går tog vi upp alla stenar och jag tvättade dem med högtryckstvätt medan gubben byggde ny ram och fyllde och jämnade gången. Tjälen arbetar så hårt hos oss så nån gång behövs stenarna plockas om. Vi har gjort det åtminstone en gång förut. Nu har vi nästan hälften lagd tillbaka och hoppas väl att det inte regnar hela dagen.

Så jag tänkte att nu passar det att fara en vända till Borgå. En gång tidigare har vi besökt staden, det var år 2007 när vi hämtade vår första valp Zeb från Liljendal och övernattade i Borgå. Då var våra pojkar även med och lillebror köpte sej ett par vita Nike skor där som han var så stolt över. Där har väl inte ändrat mycket under åren, staden var sej lik och när vi steg av Onnibussen vid torget visste vi precis vart vi skulle och vilka parkbänkar vi suttit på vid vårt första besök.

Dagen var het och det var bäst längs vattnet.

Runeberg var den första vi sprang på när vi sneddade torget.

Efter att ha läskat oss på en uteservering gick vi förbi hans hem som idag är ett museum.

Vi betalade inte in oss men fann skugga i trädgården där det var fritt att ströva omkring.

Glatt kvinnfolk

Svettiga karlar

Det var värmebölja deluxe bland de vackra gamla husen och vi orkade inte riktigt med de små heta butikerna.

Vi var inne i Niko Laurilas fotobutik för han har otroligt fina fotografier från Borgå och honom ser man till i flödet på sociala medier. Där köpte jag två glasunderlägg i faner med två av hans motiv.

Vi orkade inte ta oss upp för kullerstensbacken till domkyrkan i hettan ( närmare 30+ grader) och gubben och jag har tidigare varit inne i den. Så vi nöjde oss med att blicka på avstånd.

Den obligatoriska bilden från Borgå.

Vi åt riktigt gott i skuggan invid torget före vi hoppade på bussen tillbaka till huvudstaden. Jag somnade som ett barn och vaknade inte före chauffören meddelade om ankomst till Helsingfors.

























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar