Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 15 juli 2024

Regn och åska

Sovit alltför lite de senaste två nätterna. Slutat med ett sent kvällsskifte och startat tidig morgon med ett nytt (eget beslut då en kollega ville byta) Så i går kväll var det fotbollsfinal och det skulle så klart ses trots att jag skulle upp i morse. Efter att Portugal slagits ut blev Spanien mitt nya lag och jag somnade mycket nöjd i natt. 

Men som sagt lite groggi i skallen och åskan som legat i luften idag har väl sitt bidrag det också. Skönt ändå att det brakade loss och rensade luften.

I går kom Hugo med sina föräldrar hit och mysfaktorn blev med ens väldigt hög. I dag kom Erik och Sandra hit på eftermiddagen och jag var så glad över att de fann tid att träffa oss före allt program de har de närmaste dagarna. Det blev kaffe och mat blandat med fina samtal.


Det blev så mörkt med regnet och åskan att det blev läge att tända ljus. 

Efteråt gick jag ut för att se hur växterna klarat det hårda vädret.

Bonzo kom med för att ta en titt i växthuset.

Där frodas grönskan.

Tomaterna börjar äntligen få färg.

Physalisen är bra på gång. Sallad och dill hänger över kanterna trots att det plockas varje dag.

Minns ni när jag skrev om tantbesöket jag hade strax efter att jag blivit farmor? Där fick jag en låda diverse saker som är smått förknippade med just fammosaker (som Pectus och Helmigryn) Där fanns också en påse med krassefrö som jag satte i jord. De har nu börjat blomma och håller på att bli riktigt fina och ståtliga.

Ledig dag i morgon och nu känns det som att den kom väldigt lägligt.














 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar