Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 12 juli 2024

Så mycket att vara glad och tacksam över


 Livet bjuder på mycket piss men oftast mycket roligt och härligt som man får vara tacksam för. Sommaren är för mej en tid då jag ofta känner mej låg, tror det har med händelser som inte varit så trevliga som just hänt under sommarhalvåret. Kroppen har det där nånstans inom sej och påminner på ett konstigt sätt år efter år.

Glad att jag sprang på en anteckningsbok häromdagen, precis en sån som jag behöver och jag gillar ju att skriva och anteckna. Alltid finns det nån pärla under dagen som man kan anteckna ner. Nu skriver jag ner tre saker varje dag som gör att jag känner tacksamhet.


Som ett exempel häromdagen. Jag fick en knippe blomskott av en klient, så glad man kan bli då.


Samma dag sprang jag på en släkting som jag borde ha besökt för länge sen. Körde bilen till sidan och hoppade ur när hon kom med sin rollator. Bredde ut armarna när jag småsprang emot henne och hon utbrast mitt namn. Båda var vi lika glada och jag måste ta en bild. Det är dessa små ögonblick man ska samla på, en rikedom långt mer än pengar.


Dessutom har jag en Till Hugo från fammo anteckningsbok, mitt riktiga lyckopiller. Skriver små rader när vi har träffats och vad som hänt. Den har jag tänkt han ska få sedan, åtminstone när jag inte längre finns. Då kan han läsa om hur mycket han har betytt för mej.


Så har jag även mina kluddhäften. Ibland är det så skönt att bara göra enkla saker monotont, blomma efter blomma som meditation.


Tecknade gjorde jag igår när det var lite sämre väder och jag var ledig dag 2. På kvällen såg vi en film jag hört om med Bonzo kurandes mellan oss, han förstår att ta för sej minsann. 


I dag har jag jobbat igen och haft fina möten. Arbetat på knagglig finska och skämsskrattat åt mej själv. Fått vara ute till Fäboda och hittat ett våningshus jag kunde tänka mej att bo i om jag mot förmodan skulle hamna i stan. I och för sej har jag flera alternativ till boende, finns så många pärlor.


Men just nu ska jag ingenstans, har mitt paradis precis där jag är och här trivs jag som allra bäst. I denna tid bland mina sommarblomster, med hund och gubbe vid min sida.


Strålande väder när jag kom hem idag och vi njöt för fulla muggar på terrassen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar