Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 28 juli 2024

Några höjdpunkter


 Faktiskt var jag ganska likgiltig till att fara på konsert när biljetterna släpptes. Men syster undrade om vi skulle hänga på mamma och jag och ja, varför inte. När kvällen kom var jag ännu lågt från taggad men har man biljett så har man.

 
Men det blev en helfestlig kväll och de öste på riktigt bra trots att flåset inte var som för 40 år sen. 40 år mellan konserterna jag sett dem och det var ingen dum comeback.


Morgonen därpå steg vi på ett tåg tillsammans med mamma och Hasse och drog till huvudstaden. Bodde två nätter på Scandic Grand Marina.


Lagom slitet och onödigt mjuka sängar men jag gillade deras fönster och gammalt tegel har alltid gått hem hos mej.


Berghälls kyrka hade vi osett så det blev vår första utflykt. Gubben hade tänkt trappa upp de nästa 300 stegen i tornet för att ta fina foton men det var fullbokat flera dagar framåt. Första sommaren tornet är öppet för allmänheten så efterfrågan var tydligen stort. Jag var lika glad åt det.


Vi satt en stund i stället i det svala kyrkorummet och fick en orgelkonsert istället.


Hett som i bastu under våra dagar så det var mest att söka skugga.


Jag skulle fått köpa Hugo Boss skjorta till Hugo för endast 70 euro men valde att avstå. En sån fatilapp!


Han fick istället andra billigare klädesplagg och en leksak från världens bästa leksaksaffär Tingeling. Äntligen har jag verklig orsak att besöka affären, jag som hållit på och sprungit där ett antal år redan.


Mamma fick en födelsedagsdrink av mej när vi var på tumis och gubbarna var på nåt ointressant för oss kvinnfolk. Mysigt att få vara med mamma och känna att man har en kompis även i henne.


En kväll var vi till Löyly för att äta, se ut över vattnet och höra på dunkadunka. Det sistnämnda hade vi klarat oss utan.
Borgå besökte vi också men det blir nästa inlägg.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar