Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 29 januari 2013

När hela jag är knäckt


En liten uppmuntrande bild tycker jag behövs i dag.
Har lindat in mej i en självömkande bubbla i kväll. Är mycket medveten om det men ibland behövs det också för att man sen ska erinra sej att man inte längre är i den bubblan.
Är det inte lite så att man alltid är på fel ställe eller i fel livssituation. När barnen var små önskade man inget hellre än att de skulle växa upp och klara sej själva. När de väl gjort det önskar man att de var små igen och man fick vaka som en hök över dem.
Så kommer då tiden när man bara har sej själv och ja gubben då förstås och man har möjlighet att göra vad som helst. Det är då krämporna slår till och man fattar att det bästa faktiskt redan är förbi och man får vara glad åt att kroppen lyder nästan varje morgon så man klarar att ta sej till arbetet.
Så stretar vi och på och har vi den förmånen att se oss själva pensioneras är vi slutkörda och dör på kuppen. Nå skämt å sido. Men lite sån feelis har jag nu då faktiskt.
En bra sak i dag är att jag fått ryggen knäckt och det med besked. Det lät ungefär som när en dumper (eller nåt annat djävulskt tungt) tar sej fram över torra björk och tallkvistar. Det knakar och brakar något vansinnigt men hur befriande var det inte och jag var i ett saligt rus efteråt. Som en ny kvinna åtminstone för stunden.
Så lite knäckt är jag allt men det hjälper ju inte att stå och dunka huvudet i väggen utan här gäller det att daska till sej ordentligt och trampa på steg efter steg.

6 kommentarer:

  1. Men oj Anette vad gammal jag började känna mig när jag läste ditt inlägg, kom igen! Än är vi unga (känner mig ung som aldrig förr själv :))
    Nåja konstaterar att du säkert idag känner dig bara lite knäckt!;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså Petra, visst är vi unga ännu! För det mesta känner jag mej som på 17:de året och livet leker. Men när knäna gör ont och man inte kan göra vad man vill och känner hur styv man blir, det är då knäcken kommer. (Men bara ibland:))

      Radera
    2. Tänkte det också, men visst är det konstigt när barnen redan håller på att bli vuxna...fast man själv också bara är barnet!!:D

      Radera
    3. Tror allvarligt att det är nåt fel på tideräkningen!

      Radera
  2. Låt inte livet knäcka dig!!!
    Se det är bara att fortsätta och kämpa på...
    Ännu ska de få tampas med oss på ålderdomshemmet. Nåt ska vi väl också få unna oss!
    ha det bra / Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej jag tar nya tag varje morgon. Men livet är ju en berg och dalbana, ibland upp, ibland ner. Men ge mej tänker jag aldrig göra och troligtvis blir jag en riktig satmara på det där ålderdomshemmet :)

      Radera