Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 22 maj 2023

En helg på cykel

Årets första besök på Skorpan blev i lördags. Kanelbulle så vi skulle orka handla och jag jaga länkskor som priset sist och slutligen avskräckte mej från köp. Men ett par har lämnat i skallen på mej som nog satt så bra på foten så få se om jag ännu hamnar att punga ut med slantarna. Det måste mogna till sej.


Terrassen oljades in och lite försiktig gräsmattsklipp. Jag gjorde marinad till Pulled Beef  som jag senare fick vaka med till midnatt för att få ur ugnen och svalna. Tycker ändå det var värt det. Så det bjöds på hamburgare i går då med köttet och det var riktigt gott.

Sen lördag eftermiddag tog vi landsvägscyklarna och trampade till Lappfors och kraftverket.


Mitt hjärta slår lite extra för denna vackra by.


Det var bra fart på vattnet.


Fint med Kabbelekan som blommar nu.


Söndagsmorgon drog gubben i väg på mera avancerad cykling, med gänget som ska på Vätternrundan nästa månad.

Jag hälsade på farmor och fick vara med på morgontvätten och förskräcktes av hur mager hon är. Äter duktigt gör hon men kroppen tar inte till sej nåt av det utan det far mest rakt igenom. Berättade om att vi cyklat till Lappfors och över gamla bron förbi "hennes" hus. Såg att hon reagerade på det. Så sjöng jag Violer till mor ett par gånger för henne och alltid när jag sjunger så ligger hon bara och lyssnar tyst. Riktigt jobbigt att lämna tyckte jag. Att själv få gå ut till vårsolen och hon fortsätta ligga där i sin säng dag ut och dag in.

Men Bennäsborna kom och skingrade de sorgsna tankarna. Vi satt ute under markisen hela eftermiddagen. Bonzo fick några skivor vattenmelon så han skulle få tillräckligt med vätska i värmen. Tack P för fotot <3


Så kunde jag inte hålla mej utan tog en tur kring Bäckby med mtb:n Vek in via gravgården och vattnade där det behövdes.

En riktigt härlig helg har vi haft och jag är fortfarande ledig  i dag måndag. Har redan varit på länk med Bonzo. Satt undan vinterskorna, putsat ur spisen, dammsugit och skurat golv. Ska klippa gräs snart och sen nån gång mot eftermiddagen tar jag mamma med på en liten roadtrip. Är man ledig så är man.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar