Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 12 maj 2023

Picknick och annat skoj

En picknick för fyra och en hund blev det i onsdags. Systers hund som är lugn och sävlig fick följa med, med våran hade det varit betydligt mer liv i luckan men han fick stanna hemma.

Jag hade stekt plättar från morgon och bjöd sällskapet på det.


Blåsigt värre vid vattnet så vi satt i vedboden och åt, haha!


Sedan hittade vi ett varm och soligt läge där det hade varit perfekt för vår picknick. Roligt i alla fall hade vi. 


I går hade jag ledig dag och vigde den åt växthuset. Rensade ut allt och fyllde plastbackarna med jord. Satte frön i två av dem och de andra väntar på tomat och gurkplantor.


Så länge värmen håller i sej får också dahliorna vara ute dygnet runt. Skönt att både uterummet och växthuset är redo för sommaren.


Jag gjorde en paj att knapra på. Viktigt med väta och sälta i värmen.


Saknade vår första hund Zeb lite extra. 3 år sen vi tvingades ta bort honom. Under dagen trippade en Sädesärla omkring på gården och jag vet att det är en hälsning från Zeb den kommer med. Låt mej bara tro och få må bra av det.


I dag slog jag och min klient på stort och beställde mat från Juthbacka. Grymmaste saker vilken portion och så gott det var.


Bonzo har varit med mej när jag räfsat i kväll. Nu tror jag faktiskt att jag skiter i alla torra löv och kvistar. Jag sätter stopp här helt enkelt.

Varför tvinga sej till sånt som inte ger särdeles mycket tillbaka annat än snuva och stickiga strumpor.

 


Salixen gläder mej varje gång jag går förbi vilket blir många gånger på en dag. Den har så många faser och snart tar de mjuka sammetsliknande bladen över.

Nu ska jag bara ha en stillsam fredagskväll. Gubben på vårfest från firman och endast Bonzo är mitt sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar