Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 2 juni 2024

När livet leker

Det är en skön känsla i kroppen nu. Juni månad och sommaren är här. Jag har en veckas semester framför mej och kände pirret när jag gick ut från förmiddagens sista klient, så skönt att få den känslan fast det bara är fråga om en ynka vecka. Tar tre veckor i sträck senare i sommar. Tror aldrig jag haft semester så tidigt förr trots att det är den vackraste tiden på året.


En klient sa så förståndigt åt mej när jag berättade att jag skulle vara ledig nästa vecka. Fast klienten är dement så fick jag veta att jag inte skulle ägna en tanke på dem, "du får tänka på allt annat men inte på oss! Enklare sagt än gjort att få tankarna borta på mina fina klienter men jag ska faktiskt försöka koppla bort.


Varma dagar och en dag hann jag med en glass i skolparken, så kall och god.


Åska och regn kom härom kvällen och det var fantastiskt skönt. Satt på verandan och njöt av den svala luften och hoppade till vid ordentliga åskknallar. Morgonen därpå silade solen sina strålar genom lövverket igen och värmen steg.


Har sett två ynka nyckelpigor och lika glad blir jag varje gång. Denna flyttade jag till ett säkrare ställe när jag gick lös med lusmedel på busken. 


Blev vitt vid spaljen denna sommar.


Och den lilla vita syrenen blommar, lycka...


Nu är mina självuppdrivna sommarblommor utplanterade. Hoppas det hålls på plus nu då annars blir det mycket jobb med fiberduk.


Här ståtar Hugos lilla fanclub med t shirts och lippis, vad gör man inte för roligt för sitt lilla barnbarn. Vi har dessutom bröllopsdag i dag, 34 år så det får bli bröllopsbild på samma gång.


Två syskonbarn till gubben har blivit studenter som vi firat i dag och Hugo var med i vagnen, lillplutten. Efteråt kom de hit och matade och så fick han sova en stund i min famn. Alldeles go och mysig.

Nu ska jag njuta av mina lediga dagar. Göra lite måsten men också sånt jag tycker är skoj. I går startade vi simningen, så det kommer jag att avsluta denna dag med också. Simma när dagen har stillat sej och gott till ro.












 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar