Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 31 juli 2023

Klimpig väderlek

Så konstig vädret är. Sol, hetta, regn och åska om vartannat. Mest regn känns det som och mörkt, här står ljusen tända.


Man får försöka göra det bästa av det, semester och allt. Så jag har börjat sticka ett par sockor fast det nappar inte särdeles mycket. Gjort en plåt med granola, morgonen startar mycket bättre när jag vet att burken är fylld.


Trädgårdshallonen mognar, vissa stora som fingerborgar.


Rödkvanne som jag trodde var död redan förra sommaren ståtar nu med blomster.


Törnrosas kjortel är jag småstolt över, blommar överdådigt och drivna från frö av undertecknad.


Denna som jag aldrig har namnet på växer och frodas enormt.


I går när jag satt och lät tankarna flyga fritt såg jag även änglavingar flyga i skyn.


Här förtydligad till den som inte har samma seende som jag. Jag tänkte att det kanske är farmor som susar omkring och kollar att vi alla har det bra. Jag vill tro på sånt för det är så mycket lättare då att hantera både sorg och saknad. Precis som när sädesärlan kommer, då vet jag att det är en hälsning från Zeb och det gör mej varm inombords. Smågalen? Ja hellre det än inget alls.


I går kväll cyklade vi till gravgården för att plocka bort gamla blommor. Vid å bron fångade jag regnbågen över församlingshemmet och vattenspeglingen.


I dag har jag försökt vara ute alla regn pauser. Två gånger med Bonzo på länk och en kortare cykeltur, dock fick jag blodsockerfall och blev utan kraft i benen och skakig. Kom mej till mamma och fick en smörgås så efter en stund redde det upp sej igen. Händer ibland och jag borde lära mej att alltid ha nåt ätbart att ta till när kraftlösheten slår till.



 En färgklick i det annars rätt så gråa vädret. Hoppas den gläder nån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar