Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 18 november 2023

Det smyger sej på

Novent är i full gång här i huset och jag känner hur stämningen smyger sej på i alla hörn. Jag känner att om man vill få ut så mycket mys som möjligt inför stundande högtid så är november perfekt att starta på. All in med vintrigt och naturnära material så är du i mål denna månad. Eventuella tomtar kan man gott spara till december.


Onsdag tillbringade jag med en vän på stan. Vi startade med att äta gott på Madisons, beställde Pastrami sandwich och njöt av varje tugga. Mätta och belåtna for vi vidare till Sunds julöppning och tittade på allt vackert de tagit in för julen och maffiga blomsterarrangemang. Det blev en trevlig kväll mitt i veckan.


Årets första glögg är intagen, en riktigt god med chokladsmak.


Torsdag var jag ledig och som vanligt blev det skogsrunda och lite nygamla stigar.


Mera natur kom in, i det enkla bor det vackra.


Batteriljus, ett suveränt påhitt. Kring halv fyra slår dessa på och så brinner de hela kvällen. 


En bebbe tröja har blivit klar <3


I går var jag mer nervös att fara till arbetet än jag var min allra första arbetsdag. Det som är nytt och okänt kan skrämma skiten ur en och när jag sen insåg att det gick förvånansvärt hyfsat var jag så lättad så dagen flöt på i fin takt. Jag har en sån fin ledning och peppande kollegor att jag ibland får nypa mej i armen.

I dag lördg har jag igen varit ledig och alla tre drog vi till skogs igen. Vi tog bilen en bit och så gick vi till "mommos fjälli", stigar och vägar däromkring. Namnet mommos fjälli kommer av att min mamma brukar ta våra pojkar dit till en bergsknall med vitmossa när de var små. Det har varit många picknick stunder där med alla hennes barnbarn.


Så viktigt också för Bonzo att komma ut till nya marker och lukter.


Steinreiso.


I naturen ut vi går, jopphejdii, jopp....



 Naturligtvis hälsade vi på mommo och Hasse efteråt. Fick kaffe och Bonzo fick kex och visade sina trix och var allmänt gullig.

Körde min bil genom biltvätten på eftermiddagen, den var så otroligt hemsk och skitig så det var ett nödvändigt ont. Handlade mat och körde hem.

Nu är det lördagkväll och jag känner att jag kunde ta ännu en kort länk med Bonzo, somnade visst en stund efter maten och har svårt att vakna till igen. Kanske frisk luft skulle göra att man orkade vara uppe till 21 åtminstone :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar