Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 27 december 2023

Julen 2023

Julen, så underbart härlig men lika så skönt när vardagen tar vid igen. Kan väl säga att jag tycker bättre om själva adventstiden än själva julen. Så mycket som ska packas in på några dagar. Men vi har haft förmånen att samla familj och släkten och det är jag innerligt tacksam för.

Den här gulliga blomsterhälsningen från Borgå blev vi så himla överraskad av.


Uppesittarkväll hos mamma och Hasse och syster med familj. Så roligt vi hade det med systers kluriga berättelse och stämningsfulla Tomten som jag har läst 9 år i rad nu. God mat och mycket skratt precis som det ska vara.

Julaftonsmorgon hör bubbel till frukost, det är sen länge.


Efter att vi tagit en morgonlänk med Bonzo börjas dagens förberedelser. Glöggbricka bl.a.


Lyssnade till Jonas Kaufmann som hade julkonsert i tv. Snälla du, kom till Finland and I will be there <3


Under tiden dukade jag upp för julbordet.


Sandra och Erik kom med jullådan från Köttdisken. Bästa beslutet vi gjort när det kommer till julmaten. Jag förberedde endast potatisgratäng, grönsallad och efterrätt. I lådan fanns allt som annars hör julbordet till och så otroligt gott.


Patrik och Lotta kom och Patrik hade även tänkt på våra utevänners julbord. Så fint han gjort till fåglarna.


Efter mat satt vi och jäste och tog även lite frisk luft. Gubben satte en mysbrasa i eldgrytan.


Lotta som odlat mage tog på sej rollen som årets tomte. Bonzo gillade <3


En jul att minnas<3


Dessa två fångades i flykten. Här syns att granen står och lutar. Morgonen därpå hade den nästan nockat golvet och det blev att skruva åt skruvarna en aning.


På juldagen ägde det stora tabberaset rum hos svärföräldrarna. Tror vi var 30 pers kring matborden och om än det var varmt var det ännu mera hjärtevarmt och glatt. Alla samlar ätbart och stolar lånas till från oss som är närmast. Lagom slut tror jag alla är efteråt och behöver ta igen sej. Tur ändå att det är jul bara en gång i året.


Har hängt upp grytlappen mamma stickat till mej. Så fin att jag knappast "jöutas" använda.


Bästa julvädret har vi haft och promenaderna har varit många.


Jag har idag köpt mej nya Icebugs som fick sin premiärtur.


Har stickat klart sockorna med det finklingande namnet Hilma. Det hette min gammelmormor och jag blir alltid glad av det namnet.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar