Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 10 december 2023

Julig helg

Det bästa med lediga mornar är att ligga under det fluffiga täcket ( vi har nya sköna), tända stjärnan i fönstret och bara låta blicken vila på den. En behaglig start på dagen att låta tankarna väckas till liv på det sättet.


Lördag förmiddag for vi till Kyrkbackens julmarknad i Kokkola för att vi aldrig varit där och julmarknaden i vår stad har vi besökt så många gånger. Denna kändes lite Skansen inspirerad, nåja i mycket mindre format dock. När jag skriver detta blir längtan till Skansens julmarknad stor. Keramiken och de brända mandlarna bland annat. Glad att vi fått uppleva den.


Snö i mängder och kallt som attans. Undrar hur alla försäljare klarade dagen.


Inbjudande med facklor.


Så mycket fint och ingen trängsel.


Så mycket vackert hantverk. Otroliga barnkälkar jag suktade över och halmarbeten ett vackrare än det andra.


När vi for därifrån skymtade vi Karleby lucia med följe.


Denna ståtliga halmbock fick följa med hem.


Bonzo fick under dagen en ny leksak/godisgömma som han vägrade släppa taget om och fattade inte varför han inte kunde få ta den med sej på dagens länk. I skrivandets stund håller han på med den här bredvid, bra att tugga och gnaga på.

På kvällen hämtade mamma mej. Vi tände ljus på gravgården och så blev det julkonsert i Esse kyrka med Qunos kören och Håkan Ahlvik spelade himmelska toner på sin klarinett och saxofon. En stund av frid och ro var vad som behövdes.



 I dag har jag varit stor del av dagen på firmafest känns det som. Omsorg, Trivsel och Ekowash har haft gemensam julfest. Årets första julbord och det var så supergott, så sorgligt att man inte får tryckt i sej mera än en fullastad tallrik. Kaffe och efterrätt ska ju också på sen. Festen hölls i Kom In: s lokaler och det var ett helt nytt ställe för mej. Positivt överraskad blev jag, riktigt mysigt. Vi hade också tävlingar och julklapp delades ut. Fint att få vara en i teamet.

Härlig helg med andra ord och i tidig stund i morgon startar en ny arbetsvecka. Har så många fina klienter på min lista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar