Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 december 2023

Tredje advent

Tredje ljuset tänt.

Jag har varit i arbete hela helgen men det betyder i sin tur att jag är ledig nästa... hurra för det.           Torsdag gjorde jag två besök till åldriga släktingar, min mammas moster och farmors syster. Bästa jag gjorde under den dagen, att kunna glädja i juletid.

Fredag hade gubben julfest så när jag kom hem på kvällen festade jag själv till det med panini och julmust. Lyxigt värre!

Jobb lördag förmiddag tillsammans med studerande och det var riktigt trevligt att vara två, för det mesta går vi ju ensam. Fortsatte till begravning av morbrors fru under eftermiddagen. Så tragiskt när döden kommer så oväntat och alldeles för tidigt. Mina tankar går ständigt till morbror och mina kusiner, måtte de hitta kraft att gå vidare.

Förmiddagsjobb även i dag och fick veta att syster klätt sin gran och då måste ju jag också få det. Gubben var villig att ta in den och sätta på fot så fick jag klä i lugn och ro. Har inte haft glitter på flera år men känner att jag skulle vilja ha det i år så det måste införskaffas.


När jag vimsat på tillräckligt länge här inne och stickat klart det som ska under granen på julafton behövde jag frisk luft. Bonzo ävenledes. Norrsken fick vi uppleva och fastän det inte var så mycket var det riktigt fint.


Nynnade på min för tillfället mest känslosamma låt, en som gick direkt till hjärtat.

 God Jul farmor

bjud upp änglarna till dans

där bland stjärnornas glans

Och hälsa mormor

ja ta henne i hand

Sätt er på norrskenets kant

och sjung tills jorden somnar i natt

En låt av Sofie Lundell


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar