Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 13 december 2023

Start på veckan

Lucia i dag och jag har följt både Sveriges och Finlands lucia på tv. Fin tradition om än jag inte har varit ett jättestort fan av lucia. Finaste luciaminnet är från när jag låg på BB med min två dagar gamla son och lucia kom in på rummet och lussade. Jag var inne i bebisbubblan och hade totalt glömt bort att det var luciamorgon, och känslan blev väldigt stark. 

Tittade just på ett videoklipp av min farmors fötter från fjolårets lucia vid Esselunden, hur hon trampade takten i sången trots att hon inte såg eller knappt hörde. Saknar ibland men är mest tacksam över allt jag fick dela med henne.


Ringde tandläkaren det första jag gjorde i morse. Har haft problem ett par dagar och inte riktigt kunna lägga fingret på vad som felas. En bit av en plomb hade lossnat och när hon började borra lossade hela lätt som en plätt. Så nu är jag fixad i käften lagom till jul. Fick snabbt hjälp och hade jag vetat att det fanns så många fina julmagasin att bläddra i hade jag farit iväg en halv timme tidigare.


Under dagen har en gran levererats till dörren och Bonzo måste naturligtvis undersöka. blev en svartgran också i år eftersom den blev en favorit i fjol. Allergivänlig i både doft och beröring. Jag blir alldeles rödprickig om händerna när jag klär en vanlig gran men denna skulle jag kunna stå och krama en hel julhelg utan att reagera.


Har bakar sockriga saffransbullar och russinkaka under dagen. Troligtvis det enda lilla jag åstadkommer till denna jul. Goda fluffiga bullar, endast 18 stycken och en russinkaka som faller i bitar, jaja...



 I måndags hos klient som bjöd på adventskaffe. Började med glögg, sedan kaffe med limpa, julstjärna och pepparkaka. Att samtala är så väldigt viktigt för många och mej ger det så otroligt mycket. Vi kan vara det enda besöket under dagen eller veckan. Andra har väldigt stor umgängeskrets men uppskattar vår hjälp i hemmet ändå. Det sorgligast jag hörde under gårdagen var att "julafton sitter jag alldeles ensam och det är årets längsta dag" Alldeles för många ensamma omkring oss. Men jag gör vad jag kan med det lilla jag har och vetskapen om att man sprider lite ljus och glädje den stund man besöker gör också skillnad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar