Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 17 mars 2022

Lediga dagar

Lediga dagar rullar på och vädret har visat sej från sin bästa sida. I dag torsdag är det lite blåst men annars varmt och soligt.


Alla vänder vi våra bleka nyllen mot solen och bänken utefter husväggen har blivit en favoritplats under veckan.


Hjulfest har vi varje dag...


Blomstermorotens frön har kommit i jord och denna får jag ta som ett experiment eftersom jag inte tidigare har haft den. Läst att rötterna är ytterst känsliga vid omplantering så därför är fröna satt  krukor som jag enkelt kan plantera ute i bänk sedan så behöver jag inte röra nåt.


I går morgon cyklade vi iväg längs skogsvägar rätt tidigt då det ännu var på fruset. Körde mot Brännbacka och stor tallen där vi skrev i motionslådan.


Fortsatte ut till järnvägsspåret och cyklade längs det till Kronoby. Vid Botnia hotell steg vi av, gick in och frågade efter kaffe.


Vi ville sitta ute i solen och det var bra service för ut bars sittdynor och en bricka med kaffe och varma wienerbröd. Ni må tro att det smakade! På det orkade jag nästan hela vägen hem men de sista kilometrarna fick jag kramp i lårmusklerna som inte ville ge med sej fast vi kommit hem. Men 43 kilometer ändå i bilhjulspår, snö och glashalt om vartannat, då kan man ta lite kramp fast det gjorde ont.


Och än var inte det goda slut, långt i från. Det hade bokats bord på Epoque till kvällen och släkt skulle göra sej bekanta. Vi har nämligen den glada händelsen i sommar att Patrik och Lotta ska ingå äktenskap och en mamma och en mormor och en Hasse har inte träffats tidigare och nu hade vi möjlighet att få till det. Synd bara att de giftas sugna inte kunde vara med som det var tänkt från början men vi fick en alldeles lyckad kväll ändå. Visst är det fantastiskt då människor träffas och allt flyter på som om det är gamla bekanta. Sånt gillar vi.


Och det åts så gott så gott.



 Och mera gott. Vi snuddade nästan tre timmar på restaurang och det säger väl en del.

I dag började jag med en massage timme inne i byn och sen har vi mest tåssat på med olika småprojekt. Nån julbelysning har tagits ner, nockplåten på ladan har satts på plats, nån kilo päls har borstats av hunden m.m Vem vet vad vi ännu hittar på i dag. Annars är det skönt att bara vara och inte hålla koll på varken klocka eller tider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar