Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 5 april 2023

Ståpäls i Tammerfors

Vi tog tåget till Tammerfors i går. Finlayson parken var ännu täckt av snö och råkall vind blåste.


Påskpyntat vid Tallipiha.


Vi checkade in på Torni och for upp till 25 våningen och Moro baren på en kaffe.


På eftermiddagen svidade vi om för en helkväll i nya arenan några hundra meter från hotellet.


Jag skulle äntligen äntligen äntligen få min 50 års present som gubben köpt mej. Biljetter till Andrea Bocelli konserten som har blivit framflyttad två gånger.  1 år och 9 månader senare efter att jag fyllt fick jag slutligen det jag gått och väntat på. En upplevelse av världsklass.

Vi var där 2,5 timme på förhand då dörrarna öppnade för att få suga in hela atmosfären. Vi åt en matbit under tiden och plötsligt hade vi en kameraman med block och penna framför oss. Från Aamulehti.


4 följande foton är tagna av Aamulehti som jag i min tur tagit kort av via dataskärm. Det var förbjudet att ta foto och filma under konserten så vi satt snällt och bara njöt på 25 raden i en fullsatt arena.

Kapellmästare Marcello Rota kände vi igen från tv konserter med olika orkestrar. 


Caroline Campbell var gäst och spelade på en violin från 1771, så otroligt skicklig. Följande gäst och vän till Andrea golvade mej, Zucchero Fornaciari. En pop och blues:are med över 60 millioner sålda skivor. Han kommer själv till Helsingfors nästa år och jag la detta bakom örat. 

Dessutom medverkade opera sångerskan Francesca Maionchi och sångerskan Ilaria Della Bidia med sina vackra röster.


Härligt bildspel i storskärmarna med bland annat Pavarotti och fina vyer från Italien. Två balett dansare fanns också på scenen Angelica och Francesco. Kören Dominante och Lojo filharmonikers orkester.


Hej och hå, så fastnade vi i bladet i alla fall.



 Klart att lite merchandise fastnade i handen.

Jag hade ståpäls från första stråktaget och det höll i sej i de lite över två timmarna konserten pågick. Och de två sista låtarna Time to say goodbye och Nessun Dorma satt jag och blinkade bort tårarna. Så mäktigt att få vara med om detta storslagna bland ca 15 000 andra. Detta kommer jag att bära med mej precis som med de tre Leonard Cohen konserterna, så svårt att förklara för den som inte varit där men gubben som inte är ett fan av denna musikstil trivdes även han riktigt bra. Härligt att fått ha upplevt detta tillsammans med honom.

2 kommentarer:

  1. He låter som att ni a had en jättebra resa! Var ska detta sluta...först filmroll på jobbet sen figurerar du i pressen 🤩 Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja veit du, ja ir riktigt rädd he paparazzi ska laga trafikstockning jär i dzässa ;)

      Radera