Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 22 juli 2023

Sommarlov, eller nåt

I torsdags var jag sista dagen i arbete så nu har jag sommarlov, eller nåt i den stilen. Endast två inarbetade semesterdagar så tänker att det är nåt slags lov nu. Känns riktigt skönt men har inte varit så hett efterlängtat som förr om åren det kan jag erkänna.

Gubben mötte upp i stan efter mitt skift var slut och vi tog varsin 0%:are på Station 23. 


FAF hade pop up i Svenska gården så vi tog varsin hamburger måltid där. Så otroligt gott! Sen gick vi en vända över torget och skildes åt igen. Jag skulle nämligen till Bennäs på kvinnfolksträff med Lotta och hennes mamma. Så trevligt att ses och Lotta bjöd på smarrig Pinocchio tårta.


Startade min första lediga dag med att gå på en klients begravning. Vi var två Omsorgs"flickor" som representerade oss alla som skött och vårdat. Så varm och omhuldande jordfästning och vi har fått så mycket tacksamhet och kärlek från det hemmet att jag aldrig kommer glömma dem så länge jag lever. Som jag skrivit tidigare så borde man inte ta med sej arbetet hemma men det är väldigt svårt när man kommer in i någons hem, liv och vardag. När varje gång man öppnar dörren får känslan av att komma hem, blir mottagen med öppna armar och leenden, ja då kan man inte annat än ta lika mycket som man ger. Själaglad att jag bytte arbete då jag bytte och hann få uppleva allt det jag nu lägger till i min minnesbank.


Det var tänkt att vi eventuellt skulle ställt oss till staden även på kvällen när det nu äntligen händer något. Men kvällen var så fin och jag ville inte riktigt lämna hemmet så vi började på med lite trädgårdsarbete istället. Gubben rensade bland pilträden som växer mer än vi hinner med och jag höll på med småplock i grönsakslandet och bland blommorna.

Plötsligt stötte jag på en lite taggig krabat som var den mest orädde jag träffat på i dennes släkte. Det var till och med jag som backade när "han" kom emot. Att humlan Hubert var på flykt samtidigt såg jag först efter att jag tagit fotot och det var lite lustigt. Satte ut ett fat med vatten ifall den var törstig och senare på kvällen när jag skulle titta till honom hade han krupit in under hallonbuskarna och somnat.


I dag har varit en regnig dag. Tycker jag blivit våt flera dagar i rad nu när jag varit på länk med Bonzo. Vi hjälptes åt med att städa och fick sen långtråkigt. Det var gammaldagstorg i stan så vi tog en runda men regnet låg som en blöt filt över det hela. Jag smet in till Bokhandeln och hittade Elsa Billgrens Elsas husdröm på reahyllan och nappade den. Två år sen den gavs ut och jag har hela tiden tänkt att den kunde vara rolig att ha. Massa fina bilder och mycket läsning så det passar bra nu om det är tänkt att regnet ska fortsätta.

Har ett par biffar som småningom ska läggas på grillen och så hoppas jag på mysig filmkväll sen. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar