Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 15 november 2022

Mat och mys

Ofta går det i samma hjulspår när det kommer till matlagning. Nu har jag två kvällar överraskat mej själv och prövat lite nytt fast med samma enkla ingredienser.

I går blev det en kycklinggryta med ris och grönsaker i ugn. Så jag kunde vila på soffan så länge den blev klar och så kunde jag mätt och utvilad ta mej till kvällens smideskurs. Och riktigt god blev det också.


Frusen hela dagen i dag och det blev att snabbt få fyr i spisen vid hemkomst. Spis är väl det mest önskvärda dessa ruggiga mörka kvällar.



En varm hund i famnen säger jag inte nej till heller, en levande gosig värmekälla.


Så i kväll halverade jag potatis som jag satte i ugnsform på en bädd av smält smör och riven parmesan och strödde flingsalt över. Oh my oh my! jag säger bara det. Jag tycker om potatis i alla dess former men helst inte kokade, utan i ugn, då kunde jag gott leva på endast potatis.


Håller på med slipovern som är ett drygt arbete. Patentstickning är inte nåt som går fort, men det behöver det ju inte göra i och för sej. För så fort jag är klar ligger det på att hitta på nåt nytt. Men jag börjar se ljus i tunneln om vi säger så. Rolig att sticka är den helt klart och härligt mjuk blir den.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar