Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 20 november 2022

Pysselhelg

Jag har pysslat inför julen denna helg. Så oerhört roligt göra och jag gläds som ett barn varje år, vem tycker väl inte om att göra fint i eget bo så säj.

Det blev en snöflinga eller stjärna om man så vill. Gjord av bakplåtspapper med mycket vikande och pillande. Men när man ser resultatet är det värd varenda vikning. Till den här har jag fyra lager från stor till liten och sen limmade ihop.


På hantverkarmässan i Seinäjoki köpte jag ju ett diy paket på en gran med ljusslinga och den gjorde jag också i går.

Den är så där lagom mysig på vardagsrumsbordet.

Frostigt och kallt båda dagarna och det har verkligt bitit i kinderna på våra utevistelser men jag har detta hundra gånger hellre än klottvädret som vi hade före.

I går kväll satt jag och tittade på filmen om Hilma af Klint. Hilma var en föregångare för abstrakt måleri men fick inget erkännande i den mansdominerande konstvärlden. Detta gjorde att hon bestämde att hennes målningar inte skulle få visas före 20 år efter hennes död. Men det gick hela 42 år innan omvärlden fick se dem 1986. Ändå tog det allt till in på 2000 talet före verken blev verkligt intressanta, så mycket före sin tid var Hilma af Klint.


Bonzo däremot lever helt i sin tid och gör sitt bästa för att alla ska få del av honom varje dag. Här charmar han dagens besökare. Han anser själv att han är allas mittpunkt.



Glad att boken SKÄRVOR AV ETT LIV finns i min boksamling då vi idag nåddes av budskapet att Hedi Fried gått bort i en ålder av 98 år. Tänk om någon viskat i hennes öra där i koncentrationslägret att hon inte skulle dö där utan överleva hemskheterna och få ett långt och innehållsrikt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar