Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 6 augusti 2022

Skogscykling och kärt besök x 2

En bukett med rips som jag tagit in och hängt på tork. Kan vara roligt att ha lite av sommaren sparad inför vintern.


Vissa blommor är snyggare när man tittar på fel sida om dem.


Vi har ofta besök av igelkott denna sommar. Konstig också att de är så pigga på att hälsa på mitt på dagen, är inte igelkotten mera ett "skymningsdjur"? Otroligt söta hur som helst.


Bonzo är överförtjust, står och klappar i händerna.


I går morse blev det skogscykling bland buskar och snår. Gubben steg av och gick en bit framåt för vi sökte en bro över som skulle ta oss mera in i skogen. Den hittades. Men efter att vi cyklat genom detta igenväxta "tråd" hade jag revor uppefter benen och blödde på knät där nån kvist rispat upp. Vi var för mej på helt nya vägar. Kom till Kråknäs jakt kafe´ som lär vara nåt alldeles extra som turistattraktion. Nu får jag checka av det på listan. Sen kom vi på marker jag kände igen och vid ett hus knackade vi på för ett megasnabb visit. Regnet hann upp oss före vi var hem men inget som egentligen störde.


På kvällen bjöd vi in mamma och Hasse för att äta en seg plåtpizza. Åskan och strömmen gick och regnet dundrade ner. Ett riktigt kåtaväder och batteriljusen kom väl till pass.


Dagens förmiddag gick till att sy en gardinkappa till Tallbackahuset medan regnet fortsatte dundra ner. Eftermiddagen överraskade med uppehåll och sol och jag tog med mej Bonzo ut för att vädra mina krumma, lurviga.


Dock tar det inte länge före denna vän är lika uttråkad som tidigare. Det borde hända något jämt. Dessutom är det småtråkigt när han nästan åt upp favoritbollen han fick i födelsedag i går kväll och vi fick kassera den. Då blir det plötsligt dubbeltråkigt.


Sent omsider denna lördag kväll fick vi till ett ordentligt mål mat. Så glad att få ha hemmakväll, inte behöva ha oro och klump i magen som förra veckan, ha bastu på värmning och en väntande sticksöm bredvid soffan. Så glad i det lilla.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar