Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 19 juli 2023

Guidetur i grannstaden

Jag som jämt och ständigt arbetar i Nykarleby tycker skulle få nog av platsen. I stället drog jag i väg med mamma syster och hennes döttrar en andra gång till staden i måndags. Visade dem en trevlig inredningsaffär, gick genom Floraparken, Ljusparken och Topeliusparken. Går inte att sticka under stol med att de faktiskt arbetat för att få en mycket vacker stadsmiljö.


For vidare till Cafe la creperie som var ett nytt ställe för oss alla för att få i oss lite onyttigheter. Vi hade några fina timmar tillsammans så där i början av veckan.


I växthuset växer det så det knakar, riktiga baddare till gurkor skördar vi nu.


När jag går förbi vår pyttelilla jordgubbsodling krafsar jag under trastnätet efter en handfull gubbar att smaska på. En hand full av sommar.


Bonzo orkar länka mera nu när tempen sjunkit en aning. Tur det för snabbt dalar konditionen, det märkte vi också hos Zeb under somrarna.


Jag är inte sen att knipsa av blomster för att ta in i vas. Tycker så mycket om den nya vasen jag införskaffat.


I går for jag tidigare till stan innan skiftet startade. Köpte några klädesplagg och tog en kaffe på stan i min ensamhet.

När jag kom till kontoret tänkte jag att jag ska kika i mitt skåp för vi borde fått arbetsvästar som jag ännu inte checkat av. Så så sällan jag är i skåpet och döm om min förvåning när jag fann choklad där. Alltså jag har världens härligaste chef, arbetsgivare och kollegor. Här har de fattat att uppmuntran i det lilla gör mycket i det stora hela.

Arbetsdagen löpte på med humöret på topp, jag hade nämligen en heldag med mina "gamlingar". Älskar att pyssla om dem, se dem glada och nöjda.

I dag var jag ordentligt trött när jag kom hem fast jag tycker mest jag ränt runt i affärer, apotek och till hjälpmedelsutlämning. Delat ut mediciner, värmt mat och samtalat. Vi var några stycken på lunchen som hade viktiga diskussioner som uppskattas när man ändå jobbar på självständigt på dagarna. Viktigt att få ventilera mellan varven. I morgon ännu arbetar jag sen blir det nästan 2,5 veckors ledighet. Då borde jag logga ut ordentligt för det märker jag att jag har svårt med på fritiden. Uppdaterar mej hela tiden med jämna mellanrum. Det borde jag komma bort från men det är säkert en fråga om tid att komma fram till det. Har förstått att vi alla funkat lite så i början.

Nu får det bli både mat och kaffe om jag ska ta mej genom kvällen.


 

1 kommentar:

  1. Ha en riktigt skön semester! Bra att logga ut ordentligt mellan varven 🤓 /Carina

    SvaraRadera