Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 5 oktober 2022

Det suger

Det var som det enda rätta i morse att tända en brasa. Regn och rusk på utsidan och rugget söker sej snabbt in i huset.

Känner att det börjar bli lite tjatigt men jag är inne på dag sju med förkylningen och den hann bli värre före den blev bättre, om den ens blivit det... På måndag kväll begav jag mej till akuten med ögoninflammation i båda ögonen och vit beläggning i halsen. Kände mej riktigt eländig när jag satt där i väntrummet och torkade var som rann ur ögonen. Ja jag vet att det är äckligt men thats the life. Fick droppar och salva och redan efter första behandlingsdagen är det bättre, svullnaden har börjat gå ner men fortfarande rödsprängda. Halsen skulle vi avvakta med och Burana 600 skulle jag ta för att kunna äta och svälja. Nåt jävla virus påstod läkaren.


Men nog om det. Gårdagen var vacker bara solen kom fram, vindstilla var det också. Jag var ute korta stunder med Bonzo och vandrade omkring här hemmavid.


Hittade vackra små smycken i trädgården.


Fick bilder som kan värma en frusen själ. Tre olika rosor blommar ännu, eller de har väl stannat i sin blomning och hålls tills de endera ruttnar eller fryser. Oktobersol kan vara verkligt fin.

Första säsongen av serien Brottet på 20 delar har vi nu sett klart och de förstår sej på det här med kriminalserier de danskarna. Gubben har dagsskifte i dag och jag väntar så på kvällen när vi kan bänka oss för säsong två. 

I går stickade jag klart ett par vantar till som ska tovas och ännu finns garn för ett par och kanske det räcker till ett par till av restgarn som sluppit av, då blir det ett par randiga också. Har hem garn till ett par sockor med mönsterskaft som jag hittat på nätet och så småningom har jag en tröja med knappar jag drömmer om. Vintern är lång och nåt trevligt ska man sysselsätta sina kvällar med.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar