Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 14 oktober 2022

Oktoberdagar

Inne i en regnigare period och de flesta träd hos hos står nästan kala nu. Ändå riktigt skönt på sitt sätt, jag gillar ju inomhus och lugnt tempo.


Men visst finns härliga färgpaletter här och där, som hos denna täckande lågväxt som jag aldrig minns namnet på.


Härom kvällen hälsade jag på hos farmor som jag känner att jag nästan övergivit de senaste två månaderna. Först kom Coronan och jag hann bara besöka en gång efter det så fick jag världens flunsa och fick hålla mej borta. Ändå är det som om tiden stannat i hennes rum. Nu hoppas jag att jag får in en besöksrutin igen. Hon var ovanligt skärpt och det gladde mej oerhört.


Den här gosegubben har också höstfeelis och vill gärna kura ihop sej hos oss. Det finns säkert många som inte skulle ta upp hunden i sängen men när det kommer till egna hunden och en älskad sån har jag noll problem. Som i går kväll när vi låg där med Bonzo mellan oss och hörde regnet smattra mot rutan, så mysigt att känna värmen från hans kropp och de tunga andetaget. Av sånt stiger de goda hormonerna i kroppen, garanterat. 


Tidigare på kvällen hade vi våra ungdomar samlade kring köksbordet och det blev en härlig kväll med prat och skratt. Så många veckor gått sen vi senast var samlade på ett och samma ställe och glad att vi nu fick tillfälle. Och Bonzo han kände av att det vankades kompisar och höll utkik efter dem en lång stund före.


Nu är det fredag kväll och vi har just ätit rostade rotsaker med fetaost ( läs jag, det slank nog ner en korv eller två för vissa andra) Njuter så det känns i hela kroppen, så underbart med helg! Gubben tar Bonzo på en länk och jag ska lyssna på en bok som jag har två spännande timmar kvar av. Det går verkligen inte att lämna det till måndag utan jag måste få veta hur det går. Box av Läckberg och Fexeus, den läskigaste bok jag läst/lyssnat på nånsin. Sällan och längesen det blivit en bok av denna kaliber men när jag började lyssna gick det bara inte att sluta. I snart 19 timmar har jag följt karaktärerna och ännu inte haft några mardrömmar. Hoppas de håller sej borta.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar