Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 20 oktober 2022

Ljusens tid

Temperaturen kryper neråt och mörkret smyger sej allt mer inpå oss nu. Det är hög tid för de levande ljusen att ta vid. Tillika som vissa batteridrivna ljus kan se väldigt äkta ut och är mycket säkrare. Själv har vi fem batteriljus här hemma och de brinner så gott som varje kväll. Två slår på kring 17 tiden och tre styrs med fjärrkontroll.

När vi var på hantverksmässan i Seinäjoki köpte jag ett paket med bivaxplattor och vekar och i går kväll rullade jag till fyra ljus av plattorna. Svarta ljus har jag nog inte haft tidigare men de brinner säkert de också.


När vi kommer hem från arbetet tänder jag ljuset på köksbordet, vill ha levande ljus när vi äter.


På vardagsrumsbordet brinner också ett ljus när vi tittar på tv eller jag sitter och stickar. Ljus ger värme åt ett rum, också en lugnande effekt.

Vi har tagit höstlov i morgon och måndag så nu ligger en härlig långhelg framför utan några planer alls. Då mår jag som bäst.

I kväll börjar tredje säsongen av Husdrömmar Sicilien och jag har så väntat på att få se Marie och Bill göra klart sitt rosa hus. 

Bonzo har just haft närkontakt med en igelkott och tjöt som en stucken gris, ändå skulle han hinna ta kotte i munnen före jag hann reagera i mörkret och jag tänkte att nu är hundkäften full av taggar. Bonzo var skamsen efteråt och jag såg hur han skämdes för vad han gjort men har ätit sedan dess så inte fick han nån värre skada. Hoppas kotte också har kommit över skräcken och vaggat vidare i mörkret. Huhhu, alltid är det något.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar