Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 4 augusti 2022

En glad överraskning

Jag tycker det är rätt fint vid trappan nu om jag får tycka till. Det blommar lite överallt och färger i hejvild skala. Klätterhortensian har blommat väldigt lite i sommar men växt desto mer. Blommar gör istället de två hortensiorna framför.


Så glada för dem. 

Jag satt och funderade vad jag sysslat med de senaste dagarna och om det är semesterhjärnan eller vad men vissa stunder är väldigt diffusa. En glad överraskning som jag verkligen kommer ihåg är att jag fick förlänga min semester med en femte vecka. Jag tackade och bockade, det var ju det jag ville ha redan från början men vägrades. Nu är det råmaterial som är försenat så därför kan de som har ledigt att ta använda sej av det.


Dessa dahlior! Tror inte nån blomma gjort mej gladare. Nu har jag två som har varit väldigt långsamma som de första knopparna syns till på så jag hoppas att sensommaren blir varm och skön så jag hinner njuta av dem också. Men så har jag en som är så klen och tanig, växer krokigt, blad som gulnar eller blir bruna och nu har även lössen hittat till den. Ingen trevlig syn där den kämpar på.


Nya rosor på sängbordet.

Vi var faktiskt till Kärkkäinen i tisdags. Jag köpte bomullsgarn till två toppar, det är ju så superbilligt där att jag harmar över att jag inte tog mer med det samma. Kaffemuggar, mygghatt och annat enormt nödvändigt. Trevligt ändå att få vara på dagsutflykt som tog oss via Kalajoki för mat.


I går kväll lassade jag bilen med blombukett och glass och begav mej till min kära sonhustru. Vi hade en riktig bra kväll tillsammans och Skrållan var ju i centrum vilket inte är att undras på så gosig kisse som hon är.


" Ska du redan gå och lägga dej? undrade Bonzo när jag suttit uppe ett par timmar efter jag kom hem. Tog ingen lång stund så var också han uppe i sängen trampade runt och i natt låg han en lång stund utsträckt mellan oss. Vår lilla bebbe.


I dag for vi på vandring och vägen dit blev väldigt intressant och spännande.


Vi gick Sandsund leden och ställvis var det riktigt roligt och bra underlag. men det blev för mycket asfalt och mera av att vi kortade av leden när solen blev allt varmare och vi förstod att Bonzo skulle bli slutkörd av värmen. Vi hade vatten med åt både honom och oss och så fanns det många pölar att dricka ur efter nattens regn.


Grötberget var fint men skräpigt. Folk hade lämnat papper, plast, köttbiffar som förstås Bonzo hann sluka en före jag hann dra undan honom. Även en stor gädda! som jag tack och lov upptäckte före hunden. Så det som kunde ha varit riktigt fint fick nog minuspoäng och skärpning åt folket.


Ingen annan mötte vi under vandringen. 


Här ännu var Bonzo pigg och alert. När vi kom hem slocknade han direkt och har egentligen bara varit uppe för att äta. 


Till sist måste jag få visa det nyaste tillskottet i min sommarblomsrabatt. En blomma jag glömt namnet på men som gjorde mej glad med sina pigga färger.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar