Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 12 augusti 2022

Sista semesterdagarna

I onsdags hämtade jag hem lite blåbär ur skogen. Glad och nöjd över det för även om jag trivs ute i skogen har jag aldrig varit nån bärplockare och kommer aldrig att bli. Men visst är det roligt att ha lite olika bär att välja på till gröten eller filen.

Ja nu går sista semesterdagen även för mej. Tacksam att jag fick min bonusvecka på slutet som dessutom skulle gå att förlänga några dagar in i nästa vecka. Men känner att det ändå kommer att bli himla svårt att få till rutinerna igen så lika bra att ta tjuren vid hornen. Det verkar vara trögt med material leverans och det är det som gör att ledighet får tas ut.


Vi är snart inne i halva augusti och det märks särskilt om kvällarna. Det här är nåt jag tycker om ändå med augusti, att det blir lite mysigare då man får tända ljus och se nåt bra på tv. Jag håller på med senaste säsongen av Outlander på Netflix, en serie jag storgillat från första början. Det är inte mycket som fängslar mej i rutan så glad när det finns nåt att följa.

Men annars är det vemodigt på nåt vis när man fattar att sommaren börjar vara förbi och mörker och kyla är det som är framför oss. Men allt har sin tjusning och det gäller att ha ett öppet sinne. Hoppas ändå att vi har en lång och vacker höst framför oss med inte allt för mycket regn.


I går var jag i stan under förmiddagen, jagade förmåner när jag hade tid och laddade kyl, frys och skåp fulla med mat och förnödenheter. Vet att det sista jag vill sen jag är i arbete är att handla mat på de futtiga timmarna jag har ledigt då.

Skänkte bort kläder och prylar som får en andra chans på detta vis. Hade  själv kunnat gå en loppisrunda men de två jag förde till var ännu inte öppna. Nån regnig dag senare kanske man kan gå en runda.

Jag lovade mej själv i början av sommaren att när min blommor står i sin vackraste skrud ska jag plocka en bukett till min vän och föra till hennes viloplats. Berätta om allt härligt som hänt under sommaren, hon skulle ha följt med med stort intresse om vi fått sitta mitt emot varandra vid köksbordet som vi gjorde så otaliga gånger förr. Men hon vet, det vill jag tro. Det sa också hennes son till mej när jag skrev åt honom och sörjde över allt hon missat, "Mor vet nog" Men ibland gör det så ont i mej ändå.


För detta pyr har det varit hotta dagar igen. Ligger under klematisen där han gräver en lite djupare grop varje dag. Åtminstone för honom är det skönt att sommaren går mot sitt slut.


Jag hängde upp några solcellslampor i lönnen under gårdagen.


Och fick lön för det redan under kvällen. 

Nu blir det morgonpromenad och så startar vi på så sätt upp sista semesterdagen och fredag.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar