Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 28 augusti 2022

Positiv

När jag ändå sitter här vi köksbordet ska jag göra ett litet inlägg. Har just ätit hemmagjord "glass" som inte alls är glass men kall och som bomull mot en ond hals.

Det gick ju så att efter två timmar i arbete i torsdags fick jag plötsligt förkylningssymtom och fick bege mej hemåt. Fredag morgon visade testet två streck och sen dess har det bara blivit värre. Snuva hosta ont i halsen och huvudvärk. Dåligt med sömn om nätterna och lika på dagen, så fort jag lägger mej så börjar hostan.


Så vi är tre stycken med tråkiga dagar här nu och Bonzo suckar högt och ljudligt när han slänger sej på golvet som för att riktigt visa hur uttråkad han är. 


Inget tar ju paus fast vi gör det så i växthuset mognar tomater fortare än vi hinner äta undan.


Så i morse ryckte jag upp mej en stund och plockade in två stora bunkar med tomater som kokades och mixades till tomatsås som jag sen frös in i mindre portioner att ta fram till köttfärs sen. Sen var det bara att lägga sej igen totalt utpumpad och andfådd. 


Jag har varit nere till ån med Bonzo ett par dagar nu, räcker gott och väl. Gubben börjar väl ändå vara på bättringsväg så han går lite längre med honom men klart är det för lite motion ändå men han får nöja sej nu bara. Jag tar i alla fall med honom i kopplet när jag går en trädgårdsrunda eller så bara för att han ska få se nåt annat än två slagna hjältar på varsin soffa.


Satt länge i dag och bara njöt av åns porlande ljud. Finns det nåt mera rofyllt.


Till och med Bonzo såg alldeles salig ut.


Äntligen börjar morotsblommorna visa färg, de har tagit god tid på sej.


I kväll när jag klippte bort halvgamla dahlior roade det mej att arrangera dem så får de ett par dagar till på sej.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar