Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 10 augusti 2022

Första biobesöket

När man tidigt på morgon går ut med köksmattan för vädring och möts av denna blomsterprakt får man en rejäl kickstart på dagen. Som det kan blomma!

I dag är det rätt molnigt och det passar bra att fara över golven med dammsugare och mopp. Fast är är evinnerligt trött på våra slitna golv. Tunghanterligt när ingen yta finns kvar och det märks knappt att man försöker hålla rent när mattan är så nednött. Men i nuläget känns det inte aktuellt med nåt byte. Skulle ni se framfarten Bonzo har över golven när han får sina skov skulle ni förstå. Så vi väntar ett tag till och ser tiden an. Nog duger det åt oss.

Vad händer i dag då? Jo idag slipper jag till frissan äntligen. Jag var så säker på att jag hade tid tills i går men tittade för säkerhets skull på bokningslappen och det visade sej att det var först nästa vecka den 18:e. Hur hade jag kunnat missa så och vilken besvikelse. Nästan så jag var beredd att ta i saxen själv. Men så ringde jag i går och plötsligt fanns det en tid i dag på eftermiddagen. Så nu är det frid och fröjd snart i kalufsen.

Lotta kommer i kväll så då ska vi ta en promenad med Bonzo. Ska bli trevligt med sällskap tycker både jag och hunden.

Det har väl inte undgått någon att Olivia Newton-John har gått hädan. Hon blev ju en verklig ikon för alla unga ( och gamla) på 70 talet. Jag måste riktigt googla när filmen Grease kom till landets biodukar och det var i december 1978. Då var jag 7 år och det blev min allra första biofilm tillsammans med min mamma. Det var nånting väldigt stort att vara på bio. Så skulle det ätas franskisar i små papperspåsar efteråt och det var nåt alldeles extra med de potäterna då. Kan än i dag förnimma smaken av dem för de smakade annorlunda än vad de gör i dag. Godare absolut, ja jag vet inte vad det var. Kanske bara att det var något nytt. 

Man kan säga att jag satte ribban där vad kommer till biofilmer. Nästa film störtdök det med Dumbo- den flygande elefanten. Som vi faktiskt inte såg hela av för jag blev kissnödig...


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar