Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 12 december 2022

Lediga måndag

Beundrar amaryllisen varje morgon jag kommer i köket. Så spännande att se hur den slår ut mera för varje dag, dubbelblommande dessutom. 

Drack första kaffekoppen medan jag bläddrade i tidningen men fick gå omkring i huset med andra koppen. Så styv och sjuk är ryggen efter en natts sömn. Borde egentligen gå lite hela tiden, då går det som bäst.


-12 grader där ute så det var att söka de tjocka ytterbyxorna för att klara dagens runda. Sällsamt vackert var det och att det bet i kinderna gjorde inte mycket.


Leksuget syns tydligt i Bonzos ögon, snö och vinter är härligt anser han och jag kan bara hålla med.


Under tiden vi var ute jäste en bulladeg i köket. Sökte efter nostalgisk julmusik från barndomsjular vid Lappfors, där denna skiva fanns.


Det bakades och gräddades, vanliga kanelbullar.


Blev också en saffranskaka med apelsinglasyr och kokos. Doften som fyllde huset hade jag velat spara på burk.


I postlådan fanns ett kuvert med varsin mössa åt gubben och mej. Lapphundstryck som reflex från nettihattu.


Ja man är ju inte tjusigare än man gör sej... Gubben for just på styrelsemöte och tog sin mössa trots att han tyckte den var mera som en påvehatt. "Tryck ner den" sa jag och det gjorde han och begav sej. 


Vadå!?

Så fort jag sätter mej i soffan för att se på tv eller sticka så har jag en hund i famnen. Där sitter han och spänner och jag har famnen full och kan inget göra. Men det är ju gulligt så jag tar det med ro. Efter en stund ligger han i alla fall på ryggstödet bakom mej och blickar ut. Skäller på faffa som hämtar ved till exempel, men där kan han gott ligga som det varma nackstöd han är.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar