Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 5 december 2022

Trevliga lediga dagar

Lördag kväll hade vi äntligen våra vänner här och vi tände en välkomsteld och bjöd på varm smörgåstårta. Vi fick en amaryllis som har tre knoppar så förhoppningsvis får vi njuta länge av den.


Vardagsrummet börjar arta sej för julfirande, eventuellt ett mattbyte ännu men annars så. Granen förstås när det blir dags för den.


Söndag förmiddag njöt vi av frisk skogsluft och ingen var gladare än Bonzo <3


I går var det också 5 år sedan jag gick ut konstskolan och här en suddig bild på min slutmålning som handlade om den självständiga kvinnan i Finland. Passar väl bra nu så här inför morgondagen.


Terminens sista smideskväll har vi haft i kväll och jag visar nu upp ett par hängsmycken jag gjort. Hjärtat har jag format med tång och plattat till och blomman har jag sågat ut av en kaffesked. Så mycket enklar blir det inte. Dessutom smälte jag ner överbliven material till två silverkulor som kan komma till användning under vårterminen. Jag har gjort några julklappar men då jag är osäker på vem som smyger runt här inne så kommer jag att lägga upp bilder av det efter julen.

Under våren har jag planerat in något större projekt, kanske också ett par hemligheter även där, vem vet. Eventuellt ska jag göra mej ett större halssmycke där jag sågar ut en lapphund i nån medaljongform. Ja, den som lever får se.

Har varit till Kokkola i dag eftersom en vinterjacka var av nöden. Har sett ut som "komochhjälpmej" varje dag jag farit till arbetet och nu slutar jag att skämmas över min minst 15 år urtvättade jacka. Men tro nu inte att den kasseras, åh nej! Allt skräp jag har drar jag på mej när Bonzo och jag söker oss mot skogen.

Skönt med lediga dagar. I dag har jag tagit ut en semesterpremiedag och självständighetsdag i morgon. Hur härligt är inte det när arbetsveckan kortas så mycket. Jag får stickat och pysslat klart mina små projekt och tomtesäcken fylls i sakta mak.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar