Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 17 december 2022

Norrut och söderut

Och herdarna på ängen, de lämnade sin hjord...

Vet inte hur många år sen det är då jag fick iden om att göra mej till herde en morgon på arbetet. Perfekt bockade rör låg på en lava och oljetrasor (rena) fanns också till hands. Sagt och gjort, och än gör fotot folk glada.


Snöiga dagar har det varit och riktigt kalla också. Är man en lapphund går det ändå ingen större nöd på en.


Vi var till Kokkola i går och där sprang jag på en skolkamrat från min tid i Lannäslund. Det är ju en bit över 30 år sen. Hon gick lantbrukarlinjen och jag hushållslinjen men ändå var vi mycket tillsammans på vår lediga tid. Sen dess jag vi inte haft kontakt mer än jag fick ett foto när hon gifte sej.

Nu gick vi och sneglade på varann i en affär men det tog ganska länge före vi båda var säkra. Sen var det som om tiden stått still och vi pratade en lång stund där med våra matvagnar. Hörde var vi stod i livet och så, så härligt. Nu är vi vänner på sociala medier så nu släpper vi inte kontakten.


På kvällen gick jag runt och tände i lyktor.


En riktig livsnjutare har vi hos oss, tar tillvara alla ögonblick.


I dag blev det Vasa. Vi sprang in med en glöggflaska åt Patriks svärmor och där var också Lotta och Skrållan på besök. Den katten är riktigt berest vid det här laget och bedårande söt. Jag hittade smidiga vinterbyxor som jag sökt och så fick vi oss mat vid ABC. Jag var så överraskad av utbudet på lunchen, med kåldolmar, köttbullar, kyckling och rödbeta och mozzarellabiffar. 

Sist svängde vi in på kaffe till Erik och Sandra och de hade så julmysigt i sitt hem. Där skulle det bakas pepparkakor och kokas knäck. Bra att kunna pausa och tanka kaffe där före hemresan.



 Jag har försökt titta på fotbollsmatch men tidvis har sikten varit skymd av vår famnhund. Hade gärna sett Marocko som bronsmedaljörer men nu blev det inte så.

Nu ska lurvet och jag ut för frisk luft. Endast 1 vecka kvar till julafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar