Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 10 september 2023

Dagar som gått

Vilka härligt sköna kvällar september bjudit på. Är så glad åt pärleporten jag fick gnällt lös för några år sen, nu tror jag till och med gubben fattar att det var värt ansträngningen.


Pryder hemmet med all slags blomster, även de med kortaste skaft får en chans. En dag fick jag en blomsterkvast från trädgården av en klient vilket ju gör en glad. Samma dag fick jag plocka fickorna fulla med mogna päron hos en annan.


Här en överraskning, en hortensia som blommar andra varvet. Har  varit bara gröna blad hela sommaren sen den slutade blomma i våras. Den blev satt i kruka som utfyllnad och döm om min förvåning när den vissade nya blom och flera knoppar.


Bonzo min lilla Ferdinand vill gärna vara med och upptäcka. Så länge skottkärran är på säkert avstånd. Han har fastnat två gånger med kopplet runt den och den har kommit efter honom när han försökt springa ifrån. Fatta skräcken! Nu kryper han nästan efter marken bara vi kommer nära.


Kan inte få nog av årets upplaga av fjärilar.


Så fint om de kunde hålla i vas, men de varken vill det eller torka vackert. Får snällt beundra där de står.


Lördag morgon och stan är tyst och fridfull. Jag i full gång med klienterna.


Kaffe längs gatorna och jag vaknar till liv. Glädjen att kunna hjälpa bubblar i bröstet.


Lagom disktrasekänning efter skift tycker gubben han kan bjuda på mat ute. Vi prövar nya Madison och jag får in en Grilled Flank Steak med batat franskisar och grillade grönsaker.

Hemma igen kommer sonen med hustru ut på en kvällskaffe på vår terrass. Sen flyttar vi inomhus och ser Doobidoo runt en chipsskål. Bra avslutning på en bra dag.


Söndag i dag och vi har varit på en runda med Bonzo + två älgflugor i håret. Jag är väl ungefär lika grådinglig i pälsen som hos en älg. Jag fattar helt att de tar miste.

Plockar in en ärtig bukett och morötter för jag ska steka halloumi och morotsbiffar. 16.00 är jag på jobb igen och före de hoppas jag hinna sticka några varv på tröjan.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar