Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 5 juli 2021

Första semesterdagen

Så skönt att vakna till denna morgon, den första på min semester. Så länge vädret tillåter äter jag frukost utomhus och gör några yogaövningar som är helt nytt för mej. Men att passera 50 strecket får en att fundera mera på kroppen och hälsan. Jag är ju rätt vigulant ännu men det blir säkert inte bättre, därför tänkte jag att med yogans hjälp hålla koll på kroppens smidighet. Kanske minska stress vad vet jag. jag är så nybörjare som man kan va och youtube är min kanal.


I natt var det onödigt varmt här inne och Bonzo vandrade av och an. Han vill inte vara ensam nattetid så han sover inne fast han skulle må mycket bättre utomhus. Så klockan var kring tre när vi tassade ut i sommarnatten och njöt av det svala en halvtimme. Sen gick vi in och sov gott till morgonen.


De blåaste blåa sommarblommorna har kommit igång bland solrosorna, som jag fick stödja upp i dag. Den längsta är över två meter nu och jag vill verkligen inte att de ska gå av i blåsten.


Växthuset levererar gurkor på löpande band och jag plockade en hel drös i dag.


Så många att Bonzo fick sin alldeles egna.


Gjorde tzatziki på två gurkor som är ljuvligt gott i värmen + melon och fetaost sallad.


Alla måltider intas utomhus.


Vi tvåbenta klarar oss hyfsat i värmen, värre är det med de pälsbeklädda. Bonzo får simma åtminstone ett par gånger under dagen. Ligger i skugga med friskt vatten i sin skål. Blir bjuden på melon, gurka och isbitar för att få tillräckligt med vätska. Inne har vi fläkt igång som han gärna ligger framför och i natt sov han länge på sin kyldyna. Vi har gjort så gott vi kan.

Den allra första semesterkvällen ska jag unna mej fotbad och ansiktsmask jag fick av Lotta i en korg med smått och gott för både smak och sinne.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar