Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 4 april 2022

Det sket sej med knölarna


 I går var en solig och glad dag och vi livsnjutare njöt för allt vad tygen höll.

Sen blev det ny vecka med dålig och orolig sömn under natten till måndag, ingen bra start på veckan. Men jag har tagit mej genom dagen och smet en halv timme tidigare då jag hade en Omi Clinic tid att passa. Trodde hela höft och bäcken systemet var... ur system men tydligen satt allt på plats. Nu är det en massa töjningar som gäller i några veckor så får vi se sen. Det är nog tydligen döfött att försöka hållas ihop efter 50 hur mycket man än försöker.

Gladeligen köpte jag planteringsjord efteråt, jag skulle göra precis som svärmor med mina dahliaknölar. Hon har väckt sina till liv i plastpåsar med jord och jag var så pepp på den grejen. Jag hade en låda full med knölar invirade i tidningspapper och när jag började veckla ut pappren var varendaste knöl möglig. Skyller förstås på gubben som har trampat cykel i förrådet hela vintern och gjort det fuktigt och omöjligt att hålla knölarna torra. Vilket antiklimax.

Har förhandsbeställt tre nya sorter från Garden Flora och panikscrollade till webbshopen för att se om där fanns några överblivna knölar. Hittade fyra sorter till som jag snabbt klickade i så nu har jag sju olika knölar att vänta ännu denna månad, så det kan bli riktigt bra ännu. Men jag får hjärtsnörp när jag tänker på den tallriksstora gula dahlian från i somras, minns ni? Jag riktigt hötte med fingret åt gubben "att minns du hur fin den var? Och var är den nu? Jo på roskhopen!!! "Och nu är du skyldig mej 14 euro! Jajjamensan, nån sorts rättvisa ska det väl ändå va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar