Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 april 2022

Husmorstips och annat gott

Putsat mina Fila skor efter ett husmorstips jag läst. Vanlig tandkräm på lädret och bikarbonat blandat med vatten till en sörja på sulorna. Och visst ser man skillnad. Remmarna sössades också ner med sörjan och sköljdes.


I morse avnjöts den första gurkan från årets odling i köksfönstret. Visst smakade rågbrödet ovanligt gott med ost och gurka till morgonkaffet.


Det blev en tur till Vasa i dag, sportaffär lockade som första besök och sen gjorde jag ett par uppköp av vårigare kläder och var mycket nöjd. Nya Prisma fick också ett besök men eventuellt det sista. På hemvägen stannade vi för årets första pehmis och nog var den såå god och såå stor (jumbomodell) och jag var proppmätt efteråt.


Men när man varit hem några timmar och ut på tur med Bonzo börjar hungern gnaga och jag rörde ihop ett plättrecept med havregryn, banan och kardemumma som huvudingredienser och de blev otroligt goda med frasig yta. Dessutom kändes de rätt hälsosamma utan det vita mjölet.

Så att. Inga stordåd utförda på hemmaplan i dag. Enda jag kan räkna är att tvättmaskinen fått sej en ordentlig genomgång med klorid. Det började lukta riktigt räsig när vi hade loss vattenslangen under reparationen. 

Bonzos päls ska dras igenom med karda, oh my hur mycket päls som trillar av honom nu. Lossnar i stora toppor som jag går och plockar efter honom. Men märkligt när det inte syns ett smack på hunden, lika riklig päls har han ändå.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar