Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 juli 2022

Lördag mitt i semestern

jag är så glad för mina dahlior som verkligen börjar leverera nu. Mina absoluta favoriter hr haft en tuff start, bland annat en som Bonzo mejade ner. men den är bra på gång i alla fall och jag hoppas och tror jag ska få se nån blomma av den ännu. Av de som blommar nu är denna en verklig beauty. Nu har jag inget namn på den så här trots att jag var så noga att hålla namnlapparna på, den har väl flugit iväg. Men stammen är rätt mörk liksom bladen och det gör att själva blomman exploderar desto mera i sin skönhet.


Första fotot togs när himlen stod i brand i går kväll och skymningen fallit. Andra i morse när regnet föll.


När regnet avtagit tog vi oss mot stan där det var gammaldags torg. Gick ett varv och blev kaffesugen.


After Eight hade egentligen hunnit stänga men vi fick vårt kaffe med go fika och kunde sitta på innergården och njuta.


En skön, lugn oas när livet ute på gator och torg var allt annat. Ändå härligt när allt som varit nedstängt blommar upp och får liv. Människan mår inte bra av att stängas ner på det sätt de senaste två åren har varit.


Hem följde jordgubbar och ärter. så gott att knapra på i solen.


Och äntligen följde mandelmusselformar med hem. Dessa har jag funderat på i så många år och äntligen äger jag ett dussin. Om jag aldrig bakar annat så ska jag ta dessa formar till mej och försöka baka goda musslor att fylla med grädde och sylt.


Lördag kväll och vi öppnar en jättegod rose´ flaska till den grillade biffen. Tyckte det blåste en aningen svalt på terrassen så vi dukade upp i uterummet.


Herkules så gott detta blev! En orsak till att jag sällan betalar mellan 30 och 40 euro för en biff på restaurang utan väljer något enklare. Har aldrig ätit en biff värt sitt pris ute när man kan göra en höjdargod hemma för en mycket mer human slant.



 Snålvattnet rann till även för Bonzo och visst fick han en smakbit fast det knappast gagnar hans mage. Men det är svårt att motstå en lurvig lite gullevovves bedjande ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar