Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 2 juli 2022

På andra halvan

Vi svalkade oss i går kväll med att ta en cykeltur längs grusvägar. Två älgar stod så fint och vi bromsade in och jag hivade fram mobilen före de drog sej undan med långa kliv.


Kvällen var sval och skön och så njutningsfullt på terrassen sen. 00.00 tog jag en skärmdump och sa åt gubben att nu är det fritt fram att gratulera.


Halv ett på natten tog jag ett dopp för att fira att jag var inne på min "andra halva" som nån uttryckte det i dag. Skrämmande och lugnande på samma gång. Tillika som att det är skrämmande att bli äldre är det lugnande när jag tycker att livet bara blir bättre och bättre. Jag är nöjd med hur allt utvecklas, för mej själv och min familj. Ibland kan det gräma mej att jag inte blev mer än en fabriksarbetare men samtidigt är det just det som gjort att jag har det liv jag har i dag. Älskar mitt hem, min trädgård och behöver inte nåt överflöd eller stordådigt. Har beslutat att det är slutfärgat håret. Har hållit på med det i många år utan orsak och nu när verkligen det gråa börjar inträda på allvar har jag fått nog. Varför inte vara sej själv helt enkelt. Jag har många gånger tänkt på mina brännmärken under hakan, nerför hals, axel och arm som jag fick  vid 1,5 års ålder. Läkaren hade sagt att jag får hudtransplantera senare när jag är stor nog att ta mina egna beslut. Hade det varit ansiktet hade det varit en annan sak men nu tycker jag bara att det är en del av mej och vad jag varit med om. Har aldrig haft problem över det. Ja det håller på att bli en predikning men när jag ser alla filter på sociala medier och hajar till när jag ser personen i verkligheten, då tycker jag det är synd och skam hur det blivit.


En lugn varm dag har jag haft och ungdomarna är utspridda över landet. Fick i alla fall en flaska bubbel redan i går, de vet vad mamsen gillar.


Svärmor kom in med en ljuvlig dahlia då hon var medveten om mina missflyt med att få alla sju att överleva med hund som har hinderbana över dem och kanske mitt eget misslyckande, vad vet jag.


Av gubben hade jag bara ett önskemål, att han skulle komma med till Garden Flora och där köpte han mej en rosa Hurdalsros. Den ska planteras uppefter laduväggen och jag ser ju redan framför mej hur fin den blir.


I kväll är vi bjudna på grillat hos min allra käraste barndomskamrat och hennes man. Ska bli så roligt att träffas.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar