Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 5 april 2024

Negativa energier?

Hej ni och hej april!

Måste starta med ett gammalt foto som ploppade upp häromdagen. Ett favoritfoto av mej och Zeb, vår första lapphund. Vi är ute på isen vid Tisskärsand och Zeb hoppar upp i luften och är på väg att fånga en snöboll rakt i gapet. Ibland kan jag inte tänka på honom ens för saknaden river trots att han var en problemhund och dessutom sjuk.


Onsdag morgon körde jag in till stan med en klump i magen. Överallt vajade flaggor på halvstång och allt var så ofattbart. Har alltid varit känslig men är kanske ännu mer nu när jag snart ska bli farmor. Så mycket känslor och tankar som virrar runt i huvudet.


Dessutom börjar jag tro på allvar att jag för negativa energier med mej var jag än går. Hör här:

I tisdags när jag skulle duscha klient hann jag schamponera in håret ordentligt och mycket lödder uppstod. Så stängs varmvattnet av i höghuset och jag står där med duschen i hand med endast iskallt vatten. Nu är goda råd dyra och jag har inget annat än att söka upp den största kastrull och börja värma vatten. När vattnet är lagom varmt och vi har hunnit korsjämra oss hundrafallt så kommer varmvatten på igen.

På onsdag ska jag städa ett hus och när jag sätter min fot innanför dörren säger herrn i huset att nu for strömmen. Jag sopar då golvet med en liten sopborste, bekvämt och bra.

Torsdag har jag första lediga dagen av två och ser fram emot en skön sovmorgon. Då skäller hunden till och ger sej inte, springer ur och i fönster. Gubben far ut och kommer in och säger det är nått på gång i nån elledning, det hörs ett sprakande ljud. Bara en bit från huset är det som om nån tuttat på bengalisk eld i en isolator. Jag får filmklipp skickat till mej och rusar upp för att hinna koka kaffe före elmontörer tar av strömmen. Hinner just och just få de sista kaffedropparna att rinna genom filtret så slås strömmen av.

Senare på dagen hälsar jag på min sonhustru som är lika rund och fin som solen denna dag. På gården sitter Skrållankatten och ser alldeles förskräckt på mej och drar sej undan. Där nånstans försvinner hon och är borta över ett dygn före hon återvänder hem. Det längsta hon varit bort och detta har orsakat oro och hög puls åt en och annan.

Ja så vad ska man tro?


En harmonisk bild från ett kafe´ besök med klient.


Skogen är min plats och där är det för det mesta varmt och skönt.


Tar tacksamt till mej hjärtliga meddelande i vedklabbar när jag hamnar ut i pannrummet.


Gläds åt tulpaner som slår ut.

Förmiddagen i dag tillbringade jag i ett par favoritbutiker. Köpte evigblomma och gardiner till uterummet bland annat. Ny sovkudde och dörrmatta.


Obehandlat ullgarn som ska stickas till lappar som i sin tur förhoppningsvis ska förhindra mjölkstockning...


...och ett pussel som jag hoppas få tid till under helgen, ifall det nu inte blir bikiniväder förstås. Då blir det terrasshäng.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar