Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 16 september 2019

En ledig måndag


En måndagsbukett kan väl vara lika på sin plats som en fredagsbukett. Jag plockade i alla fall in en från morgon när vädret var småruggigt. Njuter hellre av blomsterprakt inne än ute nu.
Nåt ska man ju hitta på en ledig måndag och gubben föreslog en tur till Kokkola. Okej tänkte jag det blir säkert bra, jag som ändå borde söka upp nya vandringsskor. Men i bilen ställde jag frågan vad vi ska till Kokkola och göra egentligen och då svängde vi av mot Vasa istället. mycket bättre tyckte jag för där finns sportaffärer minsann.
Där fick jag mina vandringsskor, pedtröja, pedmössor och en pedlampa. Jajjamen!
Vi åt hamburgare och kåldolmar och provlåg ett dussintal sängar. Gubben körde motorsäng upp och ner och såg nöjd ut. En ny säng är nästa projekt här hemma.
Och ännu en mycket bra sak med Vasa är att "våran" Lotta finns där. Så vi köpte blåbärscupcake och for på kaffe till hennes studielägenhet så hon fick ta paus i sin graduskrivning.
Så mycket roligt man kan göra med en ledig dag.


När vi kom hem var jag på hugget. Drog på mej de nya skorna och pedmössan och gick ut i växthuset. Plockade in allt moget och omoget och slängde alla plantor på roskhögen. Hur skönt!
Allt har sin tid och jag är så glad att detta är över för i år igen. Det har varit gott att vara tomat och gurkodlare, vi har ätit så det stått ut ur öronen.
Ska bege mej till farmors än i kväll, börjar vara på tiden känner jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar