Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 7 september 2021

Vandring

Vi hade en ledig måndag här hos oss. Och efter söndagen som innehöll lillebror, promenad, fammobesök och under kvällen besök hos syster och hennes familj så hade jag tänk ta det lilla lugna under måndagen. Men vi drog ut på vandring igen.


Höbäck - Sarjärv naturstig som startade längs Vuojärvi vägen och var 10,6 kilometer lång.


En något förfallen led med spångar som skulle behövt förnyas för länge sen. Men det verkar vara lite folk som vandrar där, vi såg inte till en människa på hela rutten.


Vackert ändå och vi var väldigt pepp där i början.


Esse - Terjärv - Evijärvi


När leden såg ut på detta vis var vandringen lätt men för det mesta var det sten på sten och upp och ner i branta backar.


Hannusas Annas stuga.


Där inne drack vi kaffe i skydd mot älgflugorna.


Bonzo älskar att vara ute i naturen, så mycket spring i bena som han har. När vi närmade oss slutet steg han plötsligt upp på bakbenen och framför oss en bit springer en älgtjur tvärs över stigen och upp i skogsbacken. En tjur med präktig krona och plötsligt kände jag mej rätt liten.


Många kämparbackar som denna.


Vilopaus.


Vatten är ett mycket rogivande element och sånt fanns det gott om.


Efter att ha plockat ett tjugotal var av älgflugor var det sen skönt att komma till bilen igen. Denna vandring gör vi inte fler gånger men det behöver vi inte heller för nu är den genomförd.

Hem och vila i några timmar sen körde vi till hundlekis i Nykarleby som startade på kvällen. Bonzo hade livets dag med motion och där bland alla hundar sprang han så fort benen bar och juckade på allt och alla. Vissa dagar är helt enkelt bättre än andra.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar